Почати його їсти ніколи не пізно: Вчені назвали продукт, який продовжує життя на п'ять років

Нове дослідження вкотре підтвердило, що раціон багатий омега-3 здатний покращувати стан організму. Зокрема, вчені заявили, що споживання жирної риби може навіть продовжувати життя, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Деталі дослідження

Вчені представили результати багаторічних спостережень за людьми старше 65 років. Аналіз показав, що користь приносять чотири типи жирних кислот, включаючи омега-3.

Насичені жирні кислоти теж можуть бути корисними

Примітно, що в користь також приносять деякі насичені жирні кислоти, які традиційно пов'язували з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань. "Ці результати ще раз підтверджують, що не всі насичені жирні кислоти обов'язково шкідливі", – прокоментував співавтор роботи Алейс Сала-Віла.

Вчені також зазначили, що навіть невеликі зміни в дієті принесуть користь, а збагачувати раціон жирними кислотами ніколи не пізно.

Вітамін, про який всі забули - він може врятувати вашу печінку

понеділок, 17 листопад 2025, 12:11

Ніацин (вітамін B3), відомий як вітамін для енергії та шкіри, дедалі частіше привертає увагу вчених як важлива підтримка для печінки. Нові дослідження показують: він може допомагати запобігати та сповільнювати розвиток жирової хвороби печінки - як у лю...

Три ранкові симптоми, які видають перевантажену печінку. Не ігноруйте!

понеділок, 17 листопад 2025, 11:09

За даними Science in Poland, до 15 тисяч людей щороку помирають від захворювань печінки - часто через те, що патології розвиваються непомітно роками. Однак орган подає перші сигнали набагато раніше, зокрема вранці, передають Патріоти України. Фахівці п...