Помідори вирощують практично всі українці, але ці рослини вимагають якісного догляду, інакше врожаю ви будете чекати дуже довго. УНІАН розповість, як прискорити дозрівання томатів у відкритому грунті з гарантованим результатом, передають Патріоти України.
Як відомо, помідори - культура "довгограюча", адже в природному ритмі від посіву до збору врожаю має пройти 5-7 місяців. Це багато - в наших широтах літо хоч і довге, і спекотне, але не завжди стабільне. Саме тому багато дачників радяться між собою, що потрібно зробити щоб помідори швидше дозріли.
Прискорювати цей процес потрібно обов'язково не тільки для того щоб з'їсти або законсервувати томати. Якщо затягнути з цим, то восени рослини можуть стати жертвами фітофтори, грибка і різних шкідників, які активізуються при похолоданні і високій вологості.
Існують кілька простих і зрозумілих способів, як прискорити дозрівання томатів у відкритому грунті:
Також ви можете вдатися до "дідівських" методів - наприклад, зробити надріз по стовбуру рослини. Вам потрібно гострим ножем прорізати стебло на відстані 15 см від землі. Всередину вставити зубочистку або мідний дріт. Така хитрість вбереже томати від фітофтори і прискорить дозрівання плодів.
Шкірка банана - ще один нестандартний спосіб активізувати почервоніння томатів. Вам потрібно покласти шкірку в пакет, потім цей пакет надіти на помідорову кисть і зав'язати так, щоб не надходило повітря. Через 3 дні зняти, а ще через 3 дні здивуватися, як плоди почали червоніти і набухати.
Досвідчені дачники рекомендують обприскувати розчинами і настоями помідори, щоб прискорити їх дозрівання. Покладіть 6-7 кущів дорослої кропиви у десятилітрове відро з водою, настоюйте 2-3 дні, а потім обприскуйте рослини. Другий варіант - з використанням йоду. В цьому випадку вам потрібно в 10 л води розчинити 40 крапель йоду, перелити розчин в пульверизатор і обробити томати.
Непогано себе зарекомендували і спиртові ін'єкції для зелених або бланжевих помідорів. Вам потрібно дочекатися, коли плід досягне своїх нормальних розмірів, а потім за допомогою шприца ввести 0.5 мл горілки в те місце, де з'єднуються плодоніжка і томат. Через кілька днів почнеться активне дозрівання.
Розморожування м’яса при кімнатній температурі - найпоширеніша помилка, яку допускають на кухні. Багато хто просто залишає продукт на столі, щоб той швидше відтанув. Але цей зручний метод може зробити м’ясо небезпечним для вживання - особливо влітку, к...
У середній чашці кави міститься близько 140 мг кофеїну. За даними FDA, безпечна добова норма кофеїну -- до 400 мг, що приблизно дорівнює чотирьом чашкам кави, передають Патріоти України. Доктор наголошує: трохи цукру може покращити роботу мозку, але в...