Помідори вирощують практично всі українці, але ці рослини вимагають якісного догляду, інакше врожаю ви будете чекати дуже довго, передають Патріоти України.
УНІАН розповість, як прискорити дозрівання томатів у відкритому грунті з гарантованим результатом.
Як відомо, помідори - культура "довгограюча", адже в природному ритмі від посіву до збору врожаю має пройти 5-7 місяців. Це багато - в наших широтах літо хоч і довге, і спекотне, але не завжди стабільне. Саме тому багато дачників радяться між собою, що потрібно зробити щоб помідори швидше дозріли.
Прискорювати цей процес потрібно обов'язково не тільки для того щоб з'їсти або законсервувати томати. Якщо затягнути з цим, то восени рослини можуть стати жертвами фітофтори, грибка і різних шкідників, які активізуються при похолоданні і високій вологості.
Існують кілька простих і зрозумілих способів, як прискорити дозрівання томатів у відкритому грунті:
Також ви можете вдатися до "дідівських" методів - наприклад, зробити надріз по стовбуру рослини. Вам потрібно гострим ножем прорізати стебло на відстані 15 см від землі. Всередину вставити зубочистку або мідний дріт. Така хитрість вбереже томати від фітофтори і прискорить дозрівання плодів.
Шкірка банана - ще один нестандартний спосіб активізувати почервоніння томатів. Вам потрібно покласти шкірку в пакет, потім цей пакет надіти на помідорову кисть і зав'язати так, щоб не надходило повітря. Через 3 дні зняти, а ще через 3 дні здивуватися, як плоди почали червоніти і набухати.
Досвідчені дачники рекомендують обприскувати розчинами і настоями помідори, щоб прискорити їх дозрівання. Покладіть 6-7 кущів дорослої кропиви у десятилітрове відро з водою, настоюйте 2-3 дні, а потім обприскуйте рослини. Другий варіант - з використанням йоду. В цьому випадку вам потрібно в 10 л води розчинити 40 крапель йоду, перелити розчин в пульверизатор і обробити томати.
Непогано себе зарекомендували і спиртові ін'єкції для зелених або бланжевих помідорів. Вам потрібно дочекатися, коли плід досягне своїх нормальних розмірів, а потім за допомогою шприца ввести 0.5 мл горілки в те місце, де з'єднуються плодоніжка і томат. Через кілька днів почнеться активне дозрівання.
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...