Покращений дисплей iPhone 14: характеристики та особливості

На презентації iPhone 14, яка відбулася 7 вересня 2022 року, були продемонстровані всі особливості нових гаджетів Apple. Оновлення виявилися суттєвими: апаратна платформа iOS 16, потужна камера, кардинально змінений дизайн. Такої трансформації "яблучні" смартфони не отримували вже кілька років. Зміни торкнулися і дисплеїв, що своєю чергою визначило поліпшені характеристики зображення. Якими екранами оснастив виробник випущені моделі, розглянемо далі.

Параметри екрана

Сімейство Айфон 14 представлено чотирма пристроями. Лінійки Mini вже немає. Компактні гаджети iPhone 14 і iPhone 14 Pro отримали екран з діагоналлю 6.1 дюйма і роздільною здатністю 2532х1170 пікселів. Великі за габаритами моделі Plus і iPhone 14 Pro Max оснащені дисплеями на 6.7 дюймів. Екрани нових пристроїв від Apple виконані за технологією OLED з ProMotion, що забезпечує поліпшене зображення. Частота оновлення в топових версіях досягає 120 Гц, у базових залишилася на рівні 60 Гц.

Параметри дисплея пристроїв із представленої лінійки:

  • стандартна контрастність (2000 000:1);
  • яскравість до 1600 ніт у топових версіях і до 1200 ніт у базових при трансляції HDR-контенту;
  • матриця OLED забезпечує яскраву і насичену кольорами картинку;
  • роздільна здатність FUll HD+ для високої чіткості зображення.

Айфони отримали технологію Always on Display. Ця функція вже застосовується у смарт-годинниках Apple. Вона забезпечує зручне відображення часу, дня тижня, поточних повідомлень, навіть якщо гаджет заблоковано.

Технології поліпшення зображення iPhone 14

Мобільна техніка відомого виробника славиться відмінною якістю зображення, яка забезпечується завдяки особливостям дисплеїв. У цьому напрямку розробники ведуть роботу постійно попри те, що деякі користувачі вважають їхні гаджети вже досконалими. Дивовижна чіткість, яскраві фарби, широка колірна палітра, відмінна деталізація - всі ці особливості притаманні представникам різних поколінь Айфон. Здається, що вдосконалюватися в цьому напрямку більше нікуди. Однак Apple продовжує дивувати користувачів, пропонуючи поліпшені версії в лінійці 2022 року. Масштаб оновлень визначають такі технології:

  • HDR - відповідає за насиченість відтворення, граничну деталізацію зображення.
  • True Tone - забезпечує функцію автоматичного налаштування рівня яскравості, балансу білого.
  • ProMotion - призначається для динамічної зміни частоти оновлення екрана з урахуванням відображуваного контенту. Він миттєво реагує на дотики, відео відтворюється плавно. Додатково технологія забезпечує економію заряду акумулятора.

Виробник популярних iPhone знову здивував користувачів, презентувавши ще одне сімейство гаджетів з унікальними параметрами. Масштаб оновлень вийшов значним. Вони торкнулися не тільки традиційних продуктивності, камери, габаритів. Але і дизайну, що невластиво для гаджетів, у яких зовнішній вигляд, як правило, не змінюється з року в рік. Захоплення у прихильників викликали і нові можливості зображення, хоча і до появи 14-го покоління з цими гаджетами мало хто міг змагатися в цьому напрямку. Якщо вас цікавлять технологічні смартфони з дивовижною якістю зображення, обирайте їх на сайті Comfy.ua.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...