Непередбачувана літня погода ускладнює життя багатьом дачникам, які вклали чимало сил у вирощування помідорів. Якщо літо дощове або спекотні дні змінюються холодними ночами, є ризик так і не дочекатися дозрівання плодів, передають Патріоти України.
Більш того, рослини можуть захворіти і загинути. Щоб уникнути неприємних наслідків, досвідчені городники "кваплять" томати з дозріванням. Є кілька ефективних способів прискорити достигання помідорів на грядці.
Що ж робити, якщо не зріють помідори? Перший спосіб застосовують ще під час цвітіння рослини. У першій половині дня потрібно постукати по кущу паличкою. Пилок потрапляє на рильця маточок, і таким чином ви допоможете квіткам запилюватися. Зав'язі після такої процедури утворюються швидше, а плоди томатів дозріють раніше приблизно на тиждень. Відповідно й урожай буде більше.
Другий спосіб прискорити дозрівання помідорів у домашніх умовах застосовується, коли на кущах вже висять зелені плоди, але дозрівати не поспішають. Таке трапляється в прохолодне літо або в кінці сезону, коли температура повітря знижується. В цьому випадку потрібно надірвати коріння рослини. Для цього візьміть кущ за головне стебло якомога ближче до ґрунту й акуратно потягніть його вгору. Корінці надірвуться, в результаті рослина почне активно перенаправляти поживні речовини в плоди, і помідори почервоніють швидше.
Якщо літо посушливе, то для прискорення дозрівання плодів потрібно надрізати головне стебло. Вертикальний розріз по центру завдовжки у близько 10 см потрібно зробити на відстані в 3-5 см від землі та вставити в нього дерев'яні палички-розпірки. Таким чином, рослина направить всі свої сили з коріння не в бадилля, а в плоди. Цей спосіб не можна застосовувати, якщо погода сира і дощова, інакше в рану може потрапити інфекція.
Ще один незвичайний спосіб прискорення дозрівання плодів - це підгодівля томатів горілкою. Щоби помідори почервоніли, рослина повинна виділяти етилен, і якраз уколи горілкою посприяють цьому процесу. Цим способом найкраще користуватися в кінці сезону, коли наближаються холоди та потрібно терміново домогтися дозрівання томатів. До слова, смак помідорів після такої процедури не зміниться.
Наберіть в одноразовий шприц звичайну горілку або етиловий спирт і уколіть кожен зелений плід. Норма - 0,5 мл на один помідор. Вже за 10 днів зелені помідори почнуть червоніти - спочатку в місці уколу, а потім і по всьому плоду.
Вибір породи собаки для дому - справа не проста навіть для професіонала. Кінологиня Керолін Ментейт в інтерв’ю The Manchester Evening News розповіла, що існують породи, які вона б "ніколи не завела". Адже важливо, щоб господар та собака ідеально підход...
Ви щойно щільно повечеряли, але все одно тягне до чогось солодкого? Багато людей відчувають таке бажання, і це не дивно. Але чому навіть при повному шлунку організм продовжує вимагати солодощів, передають Патріоти України. Одне з основних пояснень — фе...