Помідори втратять смак і аромат - уникайте цієї поширеної помилки

У літній період зберігання продуктів стає справжнім викликом, особливо коли мова йде про свіжі овочі та фрукти. Високі температури пришвидшують псування, тож логічним здається перемістити все у холодильник. Але це - не найкраще рішення для помідорів, передають Патріоти України.

Експерти застерігають: зберігання помідорів у холодильнику різко змінює їхній смак і аромат. Вони втрачають свою природну солодкість, стають «порожніми» на смак, а іноді — навіть кислуватими. Про це пише видання Express, посилаючись на наукові дослідження.

Помилково вважати, що якщо в супермаркеті помідори зберігаються в охолоджених відділеннях, то вдома їм теж місце в холодильнику. У магазинах це робиться виключно для продовження терміну придатності. Після покупки помідорам краще знайти прохолодне, сухе й затінене місце на кухні — без перепадів температури.

У 2016 році дослідники з Університету Флориди вивчили понад 25 тисяч генів у різних сортах томатів і встановили, що зниження температури зменшує активність сотень генів, зокрема тих, що відповідають за аромат і смакові якості. Іншими словами, холод гальмує природні процеси дозрівання й погіршує смакові властивості.

Найкраще тримати помідори поза холодильником доти, поки вони повністю не дозріють. Лише після цього їх можна тимчасово охолодити, якщо ви не плануєте споживати їх одразу.

А якщо у вас є домашні помідори або ви купили особливо смачні й хочете зберегти їх на зиму — заморозьте. Для цього достатньо видалити плодоніжки й помістити овочі у герметичну тару. Перед використанням їх можна занурити в теплу воду. Важливо пам’ятати: заморожені томати краще підходять для приготування соусів чи супів, адже їхня текстура після розморожування змінюється.

Жінки старшого віку роблять цю помилку з тінями для очей - ось як її виправити!

вівторок, 22 липень 2025, 13:05

Багато жінок помічають, що з віком їх макіяж виглядає вже не так бездоганно, як раніше. І одна з найбільших проблем - тіні для очей, передають Патріоти України. Головна помилка - використання перламутрових або блискучих тіней, які лише підкреслюють змо...

10 років досліджень дали результат: Відомий лікар розкрив, що насправді руйнує ваш кишківник

вівторок, 22 липень 2025, 12:27

Доктор Саураб Сеті, провідний гастроентеролог, який понад 10 років досліджує здоров’я кишківника, назвав продукти, що часто вважаються здоровими, але насправді можуть викликати запалення, здуття та порушення мікрофлори, передають Патріоти України. У св...