У літній період зберігання продуктів стає справжнім викликом, особливо коли мова йде про свіжі овочі та фрукти. Високі температури пришвидшують псування, тож логічним здається перемістити все у холодильник. Але це - не найкраще рішення для помідорів, передають Патріоти України.
Експерти застерігають: зберігання помідорів у холодильнику різко змінює їхній смак і аромат. Вони втрачають свою природну солодкість, стають «порожніми» на смак, а іноді — навіть кислуватими. Про це пише видання Express, посилаючись на наукові дослідження.
Помилково вважати, що якщо в супермаркеті помідори зберігаються в охолоджених відділеннях, то вдома їм теж місце в холодильнику. У магазинах це робиться виключно для продовження терміну придатності. Після покупки помідорам краще знайти прохолодне, сухе й затінене місце на кухні — без перепадів температури.
У 2016 році дослідники з Університету Флориди вивчили понад 25 тисяч генів у різних сортах томатів і встановили, що зниження температури зменшує активність сотень генів, зокрема тих, що відповідають за аромат і смакові якості. Іншими словами, холод гальмує природні процеси дозрівання й погіршує смакові властивості.
Найкраще тримати помідори поза холодильником доти, поки вони повністю не дозріють. Лише після цього їх можна тимчасово охолодити, якщо ви не плануєте споживати їх одразу.
А якщо у вас є домашні помідори або ви купили особливо смачні й хочете зберегти їх на зиму — заморозьте. Для цього достатньо видалити плодоніжки й помістити овочі у герметичну тару. Перед використанням їх можна занурити в теплу воду. Важливо пам’ятати: заморожені томати краще підходять для приготування соусів чи супів, адже їхня текстура після розморожування змінюється.
Багато жінок помічають, що з віком їх макіяж виглядає вже не так бездоганно, як раніше. І одна з найбільших проблем - тіні для очей, передають Патріоти України. Головна помилка - використання перламутрових або блискучих тіней, які лише підкреслюють змо...
Доктор Саураб Сеті, провідний гастроентеролог, який понад 10 років досліджує здоров’я кишківника, назвав продукти, що часто вважаються здоровими, але насправді можуть викликати запалення, здуття та порушення мікрофлори, передають Патріоти України. У св...