Простий і смачний рецепт пирога без метушні з тістом! А для начинки візьмемо банку консерви та трохи картоплі. Вийде навіть у тих, хто раніше не готував, передають Патріоти України.
Всього за годину перед обідом або вечерею можна приготувати дуже смачний пиріг. Пробуйте!
Інгредієнти
Приготування
Почнемо з картоплі, нарізаємо тонкими пластиками та заливаємо окропом. Ставимо каструльку на плиту і доводимо нашу картоплю до кипіння. Зливаємо і картопля для начинки готова.
Поки картопля закипає, банку сайри з'єднаємо з цибулею (дрібно порізану кубиком). Перемішуємо і ламаємо рибу на середні шматочки, що б добре відчувалася в пирозі.
Картоплю, зелень кропу, сіль і чорний перець з'єднуємо з рибою. Обережно перемішуємо щоб ні риба ні картопля не зламалися.
Тепер у кефір додаємо яйце, щіпку солі та гарно перемішуємо.
Ще нам знадобиться лист лавашу, вирізаємо основу (великий квадрат). Форму змазуємо вершковим маслом і викладаємо у неї лаваш, що б закривав дно і залишалися бортики.
Половину картоплі висипаємо у форму з лавашем.
Залишки (обрізки) лаваша рвемо на шматочки та замочуємо в кефірі з яйцем. Гарно перемішуємо, що вони просякли. Після чого викладаємо їх зверху на картоплю, після чого зверху засипаємо другу частину картоплі з рибою. Так, готовий пиріг не буде розвалюватися, та буде відмінно тримати форму.
Залишається тільки заправити бортики та накрити невеликим квадратом лаваша (верхівка пирога). Верхівку з лаваша треба добре вимочити в кефірі. Залишки кефіру з яйцем виливаємо зверху.
Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 градусів, хвилин 40-60. Орієнтуйтеся на свою духовку, якщо верхівка буде сильно засмажуватися, накрийте фольгою.
Подробиці приготування дивіться у короткому відео рецепті.
Готуйте на здоров'я і з задоволенням!
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...