Помістіть консерви всередину лаваша та отримаєте смачний пиріг без метушні з тістом - дуже ароматно

Простий і смачний рецепт пирога без метушні з тістом! А для начинки візьмемо банку консерви та трохи картоплі. Вийде навіть у тих, хто раніше не готував, передають Патріоти України.

Всього за годину перед обідом або вечерею можна приготувати дуже смачний пиріг. Пробуйте!

Інгредієнти

  • лаваш — 1 шт
  • кефір — 1 склянка
  • яйце — 1 шт
  • сайра консервована (скумбрія) — 1 банка
  • картопля 3-4 шт
  • цибуля — 1 шт
  • зелень кропу
  • сіль, чорний перець за смаком

Приготування

Почнемо з картоплі, нарізаємо тонкими пластиками та заливаємо окропом. Ставимо каструльку на плиту і доводимо нашу картоплю до кипіння. Зливаємо і картопля для начинки готова.

Поки картопля закипає, банку сайри з'єднаємо з цибулею (дрібно порізану кубиком). Перемішуємо і ламаємо рибу на середні шматочки, що б добре відчувалася в пирозі.

Картоплю, зелень кропу, сіль і чорний перець з'єднуємо з рибою. Обережно перемішуємо щоб ні риба ні картопля не зламалися.

Тепер у кефір додаємо яйце, щіпку солі та гарно перемішуємо.

Ще нам знадобиться лист лавашу, вирізаємо основу (великий квадрат). Форму змазуємо вершковим маслом і викладаємо у неї лаваш, що б закривав дно і залишалися бортики.

Половину картоплі висипаємо у форму з лавашем.

Залишки (обрізки) лаваша рвемо на шматочки та замочуємо в кефірі з яйцем. Гарно перемішуємо, що вони просякли. Після чого викладаємо їх зверху на картоплю, після чого зверху засипаємо другу частину картоплі з рибою. Так, готовий пиріг не буде розвалюватися, та буде відмінно тримати форму.

Залишається тільки заправити бортики та накрити невеликим квадратом лаваша (верхівка пирога). Верхівку з лаваша треба добре вимочити в кефірі. Залишки кефіру з яйцем виливаємо зверху.

Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 градусів, хвилин 40-60. Орієнтуйтеся на свою духовку, якщо верхівка буде сильно засмажуватися, накрийте фольгою.

Подробиці приготування дивіться у короткому відео рецепті.

Готуйте на здоров'я і з задоволенням!

Джерело: Ukr.Media

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...