Помістіть консерви всередину лаваша та отримаєте смачний пиріг без метушні з тістом - дуже ароматно

Простий і смачний рецепт пирога без метушні з тістом! А для начинки візьмемо банку консерви та трохи картоплі. Вийде навіть у тих, хто раніше не готував, передають Патріоти України.

Всього за годину перед обідом або вечерею можна приготувати дуже смачний пиріг. Пробуйте!

Інгредієнти

  • лаваш — 1 шт
  • кефір — 1 склянка
  • яйце — 1 шт
  • сайра консервована (скумбрія) — 1 банка
  • картопля 3-4 шт
  • цибуля — 1 шт
  • зелень кропу
  • сіль, чорний перець за смаком

Приготування

Почнемо з картоплі, нарізаємо тонкими пластиками та заливаємо окропом. Ставимо каструльку на плиту і доводимо нашу картоплю до кипіння. Зливаємо і картопля для начинки готова.

Поки картопля закипає, банку сайри з'єднаємо з цибулею (дрібно порізану кубиком). Перемішуємо і ламаємо рибу на середні шматочки, що б добре відчувалася в пирозі.

Картоплю, зелень кропу, сіль і чорний перець з'єднуємо з рибою. Обережно перемішуємо щоб ні риба ні картопля не зламалися.

Тепер у кефір додаємо яйце, щіпку солі та гарно перемішуємо.

Ще нам знадобиться лист лавашу, вирізаємо основу (великий квадрат). Форму змазуємо вершковим маслом і викладаємо у неї лаваш, що б закривав дно і залишалися бортики.

Половину картоплі висипаємо у форму з лавашем.

Залишки (обрізки) лаваша рвемо на шматочки та замочуємо в кефірі з яйцем. Гарно перемішуємо, що вони просякли. Після чого викладаємо їх зверху на картоплю, після чого зверху засипаємо другу частину картоплі з рибою. Так, готовий пиріг не буде розвалюватися, та буде відмінно тримати форму.

Залишається тільки заправити бортики та накрити невеликим квадратом лаваша (верхівка пирога). Верхівку з лаваша треба добре вимочити в кефірі. Залишки кефіру з яйцем виливаємо зверху.

Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 градусів, хвилин 40-60. Орієнтуйтеся на свою духовку, якщо верхівка буде сильно засмажуватися, накрийте фольгою.

Подробиці приготування дивіться у короткому відео рецепті.

Готуйте на здоров'я і з задоволенням!

Джерело: Ukr.Media

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...