Помиляється половина господинь! Чи можна смажити на оливковій олії

Оливкова олія має величезну перевагу перед іншими рослинними аналогами. Від соняшникового чи ріпакового вона відрізняється не лише по смаковим якостям, а й по складу, передають Патріоти України.

Вважається дієтичним продуктом, виключно корисним і захищає від ряду важких захворювань. Але чи можна на ньому смажити?

До складу оливкової олії входить до 85 % мононенасичених жирних кислот (антиоксиданти, поліфеноли тощо), що захищає організм від «поганого» холестерину та розвитку атеросклерозу, перешкоджає старінню організму та служить профілактикою розвитку захворювань серцево-судинної системи.

Що кажуть експерти

Згоди немає. Одні кричать, що смажити потрібно тільки на оливковій олії, бо вона корисніша, інші доводять, що термічна обробка вбиває цю олію.

Але, на думку фахівців, якщо йдеться про олію Extra Virgin, то її краще використовувати для салатів та холодних соусів.

Смажити чи ні

Смажити на ньому можна, але зовсім непрості страви, які не вимагають тривалої обробки з високою температурою.

З усіх кулінарних смаколиків під такі параметри потрапляє, мабуть, лише яєчня.

В іншому випадку, все, що говорять противники смаження на оливковій олії, – правда.

При нагріванні олія Extra Virgin втрачає основну частину своїх корисних властивостей, за що так цінується дієтологами та прихильниками смачної та здорової їжі. До того ж, це дорого.

Винятком є тільки Olive Oil (100%), аРомасе olive oil взагалі використовують у фритюрі.

Є секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

субота, 14 червень 2025, 18:35

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними, передають Патріоти України. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт...

Ви могли це не знати! Названо помилку, через яку кава виходить несмачною

субота, 14 червень 2025, 13:05

Багато хто варить каву щодня – швидко, за звичкою. Але навіть у такій простій справі є нюанси, які впливають на смак напою. Іноді кава виходить надто гіркою або зовсім без аромату. Причина може бути зовсім неочевидною. Саме на неї найчастіше ніхто не з...