Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України.

Продукти, які не варто ставити на дверцята:

  1. Яйця – при перепадах температури шкаралупа не захищає від бактерій, і яйця швидше псуються.
  2. Молочні продукти (молоко, йогурт, сир) – вони потребують стабільного холоду, дверцята занадто теплі.
  3. М’які сири та делікатеси – швидко втрачають текстуру та смак.
  4. М’ясо та ковбаси – ризик розмноження бактерій при коливаннях температури.
  5. Риба та морепродукти – зберігання на дверцятах підвищує ризик псування і харчового отруєння.

Що можна ставити на дверцята: соуси, кетчуп, майонез, напої, масла, варені продукти в герметичній упаковці.

Порада: завжди перевіряйте температуру холодильника — оптимальна температура для зберігання продуктів 0–5 °C, а для морозильника – -18 °C і нижче.

Доступний всім! Названо найкорисніший цитрусовий фрукт, який зміцнює імунітет та контролює тиск

неділя, 23 листопад 2025, 11:46

Цитрусові не тільки мають яскравий, солодкий смак, який перетворює різні страви - від салатів до випічки, а й багаті на поживні речовини, що робить їх одними з найкорисніших фруктів. Вони навіть здатні покращувати настрій, пише Real Simple, передають П...

Це варто знати всім! Названо найкорисніший хліб, який контролює тиск, холестерин та рівень цукру в крові

неділя, 23 листопад 2025, 10:45

Титул "найздоровішого" хліба часто приписують виробам на заквасці. Однак, експерти з Британського фонду серця дійшли висновку, що справжнім переможцем є інший вид, пише radioclub.ua, передають Патріоти України. Хоча хліб на заквасці вважають «живим» пр...