Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України.

Продукти, які не варто ставити на дверцята:

  1. Яйця – при перепадах температури шкаралупа не захищає від бактерій, і яйця швидше псуються.
  2. Молочні продукти (молоко, йогурт, сир) – вони потребують стабільного холоду, дверцята занадто теплі.
  3. М’які сири та делікатеси – швидко втрачають текстуру та смак.
  4. М’ясо та ковбаси – ризик розмноження бактерій при коливаннях температури.
  5. Риба та морепродукти – зберігання на дверцятах підвищує ризик псування і харчового отруєння.

Що можна ставити на дверцята: соуси, кетчуп, майонез, напої, масла, варені продукти в герметичній упаковці.

Порада: завжди перевіряйте температуру холодильника — оптимальна температура для зберігання продуктів 0–5 °C, а для морозильника – -18 °C і нижче.

Не дайте себе обдурити! Консерви, які можуть вас вбити - як їх розпізнати до покупки

субота, 11 жовтень 2025, 19:05

Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...

Медики пояснили, чому від парфумів болить голова

субота, 11 жовтень 2025, 18:30

Після застосування нового парфуму відчуваєте не лише аромат, а й головний біль? Річ у тому, що парфуми та інші різкі запахи справді можуть провокувати неприємні симптоми та навіть напади мігрені, передають Патріоти України. У декого може бути підвищена...