Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України.

Продукти, які не варто ставити на дверцята:

  1. Яйця – при перепадах температури шкаралупа не захищає від бактерій, і яйця швидше псуються.
  2. Молочні продукти (молоко, йогурт, сир) – вони потребують стабільного холоду, дверцята занадто теплі.
  3. М’які сири та делікатеси – швидко втрачають текстуру та смак.
  4. М’ясо та ковбаси – ризик розмноження бактерій при коливаннях температури.
  5. Риба та морепродукти – зберігання на дверцятах підвищує ризик псування і харчового отруєння.

Що можна ставити на дверцята: соуси, кетчуп, майонез, напої, масла, варені продукти в герметичній упаковці.

Порада: завжди перевіряйте температуру холодильника — оптимальна температура для зберігання продуктів 0–5 °C, а для морозильника – -18 °C і нижче.

Водіям на замітку! Чому постійно сідає акумулятор в машині

неділя, 2 листопад 2025, 19:10

Деякі проблеми з автомобілем діагностуються дуже легко, наприклад, перегоріла лампочка. Просто увімкніть світло, обійдіть машину і подивіться, що не працює. Однак деякі несправності можуть виявитися справжнім кошмаром для діагностики, і "паразитні" роз...

Що ви бачите на картинці? Цей тест розкриє, ви мрійник чи реаліст

неділя, 2 листопад 2025, 17:58

Тести, що засновані на оптичних ілюзіях мають популярність, оскільки вони позиціюються як простий та захопливий спосіб дізнатися більше про справжню природу людини лише за кілька секунд. Ці завдання, засновані на складних візуальних образах, використов...