Помилка, яку робить кожна друга господиня! Чому котлети виходять твердими

Важко знайти людину, яка не любить смачні та соковиті котлети. Однак іноді гурмани залишаються незадоволені приготованою стравою. Тверді котлети навряд чи комусь сподобаються. Смакові якості таких котлет сумнівні: вони надто сухі та гумові.

Якої помилки допущено

Найчастіше надмірна твердість котлет пояснюється помилкою у доборі інгредієнтів. При приготуванні фаршу до нього нерідко додають білок яйця, що не є дією, що рекомендується.

Справа в тому, що цей компонент миттєво згортається за високої температури. Альтернативою яєчному інгредієнту може стати картопля чи крохмаль.

Ще однією неправильною дією є відмова від використання розмоченого м’якуша батона. Саме він і надає страві соковитості. Якщо ви не хочете використовувати батон, можна додати манну крупу.

Інші помилки

“Гумові” котлети можуть бути приготовлені і з інших причин, не пов’язаних з інгредієнтами. Наприклад, ви міг забули відбити фарш. У цій ситуації волокна залишаться твердими: вони не «триматимуть» воду. Сильний вогонь є ще однією помилкою. Справа в тому, що на смаження котлет з кожного боку не потрібно витрачати більше п’яти хвилин. В іншому випадку страва стане сухою.

Ці продукти краще не їсти на вечерю - вони заважають спати й підвищують тиск

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:45

Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...

Чому ми забуваємо, навіщо прийшли у кімнату - "ефект дверного отвору"

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:29

Момент, коли ви стоїте в дверях кухні чи іншої кімнати і думаєте: "Навіщо я сюди прийшов?", знайомий багатьом. Це не ознака втрати пам’яті — просто працює так званий ефект дверного отвору. передають Патріоти України. Що це таке Вчені, зокрема Габріель...