Помилка, яку робить кожна друга господиня! Чому котлети виходять твердими

Важко знайти людину, яка не любить смачні та соковиті котлети. Однак іноді гурмани залишаються незадоволені приготованою стравою. Тверді котлети навряд чи комусь сподобаються. Смакові якості таких котлет сумнівні: вони надто сухі та гумові.

Якої помилки допущено

Найчастіше надмірна твердість котлет пояснюється помилкою у доборі інгредієнтів. При приготуванні фаршу до нього нерідко додають білок яйця, що не є дією, що рекомендується.

Справа в тому, що цей компонент миттєво згортається за високої температури. Альтернативою яєчному інгредієнту може стати картопля чи крохмаль.

Ще однією неправильною дією є відмова від використання розмоченого м’якуша батона. Саме він і надає страві соковитості. Якщо ви не хочете використовувати батон, можна додати манну крупу.

Інші помилки

“Гумові” котлети можуть бути приготовлені і з інших причин, не пов’язаних з інгредієнтами. Наприклад, ви міг забули відбити фарш. У цій ситуації волокна залишаться твердими: вони не «триматимуть» воду. Сильний вогонь є ще однією помилкою. Справа в тому, що на смаження котлет з кожного боку не потрібно витрачати більше п’яти хвилин. В іншому випадку страва стане сухою.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.