Помилка може дорого коштувати! Як не можна заряджати смартфон влітку

Смартфон під час заряджання може нагріватись, і це нормально. Але проблеми можуть виникнути, якщо поставити гаджет на зарядку у спеку - тоді внутрішнє тепло від процесу поєднується із зовнішніми умовами, що може спричиняти полоски, викликані перегрівом, передають Патріоти України.

Щоби уникнути цього, варто знати про поширені помилки заряджання смартфонів у спеку та методи їх виправлення. OBOZ.UA зібрав основні поради професіоналів.

Чому не можна допускати перегріву смартфона

Під час заряджання телефона перегрів може виникати через використання прискореного або бездротового заряджання. Якщо пристрій гріється в процесі звичайної зарядки, це може також свідчити про проблеми з акумулятором.

Якщо ви помітили, що ваш гаджет якось нетипово нагрівається, коли працює від мережі, постарайтесь зробити все, щоби виправити цю ситуацію. Адже перегрів може призвести до зниження продуктивності в цілому, прискорити розряд батареї і навіть спричинити критичну поломку компонентів пристрою. Ось кілька кроків, які допоможуть не допустити перегріву гаджета під час заряджання у спеку.

Знімайте чохол

Наявність чохла послаблює охолодження смартфона в будь-яких ситуаціях. Особливо сильно це відчувається саме під час заряджання. Тому в спеку знімайте його, поки ваш гаджет живиться. Причому не має значення, заряджаєте ви його від мережі чи від повербанку.

Не заряджайте у нагрітих приміщеннях

Хороша вентиляція у приміщенні, де стоїть на зарядці ваш смартфон, може піти гаджету на користь. Особливо, якщо ви попередньо "роздягли" його. І навпаки – чим більш нагрітою і задушливою є кімната, тим сильніше це нагріватиме гаджет. Якщо знайти достатньо прохолодну кімнату не виходить, постарайтесь покласти телефон у найбільш затінене місце.

Не заряджайте на сонці

Пряме сонячне проміння – головний чинник нагріву в будь-яких умовах. Навіть близькість до інших джерел тепла не така згубна, хоча і вона вкрай небажана. Тому просто ніколи не кладіть смартфон заряджатись на місці, освітленому сонцем.

Не кладіть смартфон на м’яке

Як часто ми кладемо гаджет біля себе на диван чи ліжко, коли він заряджається. І навіть не замислюємось, що щоразу сильно ризикуємо. М’яка поверхня накопичує тепло і прискорює настання перегріву. Тому смартфони краще заряджати тільки на твердих поверхнях.

Зазначимо, що ці поради є актуальними не тільки для смарфтонів. За тим же принципом працюють акумулятори в будь-яких інших гаджетах. Тому їх варто дотримуватись також з планшетами, смарт-годинниками та подібними пристроями.

Психологічний тест визначить, коли ви зустрінете свою пару

четвер, 25 липень 2024, 17:13

Знайти пару до шкарпетки після прання так само непросто, як і зустріти відповідну людину в реальному житті. Тож ми пропонуємо вам пройти тест, щоб дізнатися, коли це трапиться, передають Патріоти України. Якщо ви досі не зустріли другу половинку, ми мо...

А ви це знали? Чи потрібно змивати кондиціонер для волосся - ось як найкраще використовувати засіб

четвер, 25 липень 2024, 16:56

Кожна сучасна дівчина знає, що після миття волосся обов’язково потрібно застосовувати кондиціонер. Однак будь-який засіб важливо використовувати правильно, передають Патріоти України. Лікар-трихолог Оксана Варламова розповіла Фактам ICTV, чи потрібно з...