Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. Втім, є певні обмеження щодо використання такого посуду для приготування окремих страв, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, що не можна готувати в алюмінієвому посуді. Причини досить суттєві.
Алюмінієвий посуд має кілька переваг:
1. Міцність – він довго служить навіть за активного використання.
2. Хороша теплопровідність – їжа в такій каструлі швидко прогрівається.
Однак, є й недоліки:
1. При нагріванні алюміній вступає в хімічні реакції з деякими продуктами, що може вплинути на смак страв і навіть бути шкідливим.
2. Під дією високих температур алюміній взаємодіє з киснем, а також із сіркою, фосфором, азотом, йодом і вуглецем.
3. Кислі продукти можуть спричинити потемніння посуду, що вплине на зовнішній вигляд і якість страви.
Які страви не можна готувати в алюмінієвих каструлях
Кислі продукти найбільше взаємодіють з алюмінієм, тому для них краще обирати інший посуд.
Уникайте готувати:
Такі страви можуть набувати неприємного присмаку та втрачати якість, а посуд – темніти й втрачати свій вигляд.
Що можна готувати в алюмінієвих каструлях
Якщо страва не містить кислих інгредієнтів, алюмінієві каструлі безпечні для використання.
Наприклад:
Якщо ви давно мріяли приготувати смачну піцу вдома, але не знали, з чого почати, ми готові поділитися з вами секретом ідеального тіста на сухих дріжджах. Цей рецепт ідеально підійде навіть для початківців, а результат вас приємно здивує, передають Патр...
Університет Кембриджа зробив справжній прорив у боротьбі з вічними хімікатами - PFAS, які роками накопичуються в організмі, провокують рак, безпліддя й вроджені вади, передають Патріоти України. Дослідники виявили, що певні кишкові бактерії «витягують»...