
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. Втім, є певні обмеження щодо використання такого посуду для приготування окремих страв, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, що не можна готувати в алюмінієвому посуді. Причини досить суттєві.

Алюмінієвий посуд має кілька переваг:
1. Міцність – він довго служить навіть за активного використання.
2. Хороша теплопровідність – їжа в такій каструлі швидко прогрівається.
Однак, є й недоліки:

1. При нагріванні алюміній вступає в хімічні реакції з деякими продуктами, що може вплинути на смак страв і навіть бути шкідливим.
2. Під дією високих температур алюміній взаємодіє з киснем, а також із сіркою, фосфором, азотом, йодом і вуглецем.
3. Кислі продукти можуть спричинити потемніння посуду, що вплине на зовнішній вигляд і якість страви.
Які страви не можна готувати в алюмінієвих каструлях

Кислі продукти найбільше взаємодіють з алюмінієм, тому для них краще обирати інший посуд.
Уникайте готувати:

Такі страви можуть набувати неприємного присмаку та втрачати якість, а посуд – темніти й втрачати свій вигляд.
Що можна готувати в алюмінієвих каструлях
Якщо страва не містить кислих інгредієнтів, алюмінієві каструлі безпечні для використання.
Наприклад:
Соковита, солодка та повна вітамінів - хурма стає все більш популярним фруктом у наших раціонах. Хоча виглядає екзотично, її сезон припадає саме на час, коли в магазинах закінчуються літні фрукти, передають Патріоти України. Грудень — пік сезону хурми....
Астрологи визначили чотири знаки зодіаку, з якими найскладніше працювати в офісі. І не тому, що вони погані - просто їхня природа, амбіції та емоції роблять спільну роботу справжнім викликом, передають Патріоти України. Овни працюють на максимальній шв...