Помилка може дорого коштувати! Кому в жодному разі не можна їсти вершкове масло

Вершкове масло — це той продукт, який ми їмо щодня, намащуючи на бутерброди чи додаючи до різноманітних страв і випічки. Однак лікарі рекомендують обмежити вживання цього продукту деяким людям, і ось чому, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Яка шкода вершкового масла: кому не можна їсти цей продукт

Лікарі закликають пам’ятати, що добова норма вершкового масла не повинна перевищувати 5-10 грамів. Якщо регулярно перевищувати допустиму норму вживання продукту, можна спровокувати серйозні проблеми зі здоров’ям, включно з такими небезпечними станами, як інсульт, інфаркт і тромбоемболія легеневої артерії.

До того ж, надмірне вживання вершкового масла може призвести до розвитку ожиріння, атеросклерозу і жовчнокам’яної хвороби. Оскільки це висококалорійний продукт, він містить насичені тваринні жири, які створюють суттєве навантаження на травну та серцево-судинну системи.

Медики наголошують, що люди, які мають проблеми із зайвою вагою, підвищеним рівнем холестерину, повинні відмовитися від вершкового масла. Також варто уникати його вживання тим, хто страждає на захворювання печінки і жовчного міхура. Таким людям слід відмовитися не лише від вершкового масла, а й від продуктів з його вмістом, зокрема від різноманітної випічки.

Також категоричним протипоказанням до вживання вершкового масла є гострий панкреатит. А ще не варто вживати продукт тим людям, які дотримуються жорстких дієт, бо можна спровокувати стрімкий набір зайвої ваги.

Господиням на замітку! Як запобігти усадці тканини під час прання

неділя, 18 травень 2025, 11:22

Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...

Розставлено крапки над "і": Чому важливо вживати клітковину та чи дійсно вона допомагає при схудненні

неділя, 18 травень 2025, 10:59

Клітковина є важливою не лише для травлення, але й для здоров'я в цілому. Результати досліджень свідчать, що вона може знижувати рівень холестерину, знижувати кров'яний тиск, захищати від серцевих захворювань та навіть сприяти зниженню ваги, передають ...