Якщо хочеться отримати справді відмінну заготівлю, почати треба з підбору сировини. Коли обираєте качан для квашення, зупинитися краще на плодах пізнього ґатунку. Качан повинен бути щільним, а його листя — білим, хрустким, соковитим.
У процесі приготування необхідно дотримуватися пропорцій капусти та солі. Якщо останньої буде замало, то закуска точно не вийде хрусткою. На кожні 10 кілограмів капусти йде близько 200 г солі. Сіль повинна бути кам’яною, а не йодованою.
Не вийде смачної закуски, якщо забувати щодня випускати газ, що скупчився в банці. Для цього капусту протикають на всю товщу. Робити це краще чимось дерев’яним.
Медики застерігають: деякі продукти харчування можуть негативно впливати на роботу мозку та спричиняти погіршення пам’яті. Часте вживання шкідливої їжі уповільнює когнітивні процеси, знижує концентрацію та підвищує ризик розвитку деменції у старшому ві...
Готові дізнатися про себе щось нове? Оберіть той спосіб, яким ви найчастіше тримаєте горнятко. Ваш вибір може розкрити риси характеру, про які ви навіть не здогадувалися, передають Патріоти України. . 1. Тримаєте за ручку, другою рукою обіймаєте чашку...