Помилки, які перетворюють квашену капусту на місиво - мало хто знає про них

Вибір капусти

Якщо хочеться отримати справді відмінну заготівлю, почати треба з підбору сировини. Коли обираєте качан для квашення, зупинитися краще на плодах пізнього ґатунку. Качан повинен бути щільним, а його листя — білим, хрустким, соковитим.

Пропорція

У процесі приготування необхідно дотримуватися пропорцій капусти та солі. Якщо останньої буде замало, то закуска точно не вийде хрусткою. На кожні 10 кілограмів капусти йде близько 200 г солі. Сіль повинна бути кам’яною, а не йодованою.

Протикання капусти

Не вийде смачної закуски, якщо забувати щодня випускати газ, що скупчився в банці. Для цього капусту протикають на всю товщу. Робити це краще чимось дерев’яним.

Перевірте себе! Що ви побачили першим? Швидкий тест покаже ваш характер

субота, 15 листопад 2025, 12:45

Кажуть, що оптичні ілюзії, як тести особистості – це кумедний спосіб глибше пізнати себе всього за декілька секунд. І хоча психологи радять довіряти діагностику свого стану професіоналам, все ж подібні ігри можна використати, щоби краще зазирнути всере...

Вчені визначили ідеальну прогулянку для серця - скільки хвилин на день рятують від хвороб

субота, 15 листопад 2025, 12:10

Нове дослідження доводить: для здоров’я серця важлива не лише кількість кроків, а й тривалість і стиль прогулянки. Регулярні короткі, але безперервні прогулянки значно знижують ризик серцевих захворювань, передають Патріоти України. Вчені з Університет...