Помилки, які перетворюють квашену капусту на місиво - мало хто знає про них

Вибір капусти

Якщо хочеться отримати справді відмінну заготівлю, почати треба з підбору сировини. Коли обираєте качан для квашення, зупинитися краще на плодах пізнього ґатунку. Качан повинен бути щільним, а його листя — білим, хрустким, соковитим.

Пропорція

У процесі приготування необхідно дотримуватися пропорцій капусти та солі. Якщо останньої буде замало, то закуска точно не вийде хрусткою. На кожні 10 кілограмів капусти йде близько 200 г солі. Сіль повинна бути кам’яною, а не йодованою.

Протикання капусти

Не вийде смачної закуски, якщо забувати щодня випускати газ, що скупчився в банці. Для цього капусту протикають на всю товщу. Робити це краще чимось дерев’яним.

Коти чи собаки? Вибір домашнього улюбленця багато про що говорить - навіть про рівень інтелекту

неділя, 17 серпень 2025, 17:12

Психолог Деніз Гуастелло з Університету Керролла у Вісконсині проаналізувала поведінкові характеристики 600 учасників і дійшла висновку, що власники котів демонструють більш розвинене абстрактне мислення, креативність та самостійність. Вони також відзн...

Що їдять довгожителі? Продукт, який реально продовжує життя

неділя, 17 серпень 2025, 17:10

Людство століттями шукає секрет довголіття. Дослідження людей, які прожили понад 100 років, показують: ключова роль у цьому належить здоровому харчуванню, передають Патріоти України. Вчені виділили так звані «блакитні зони» — регіони світу, де люди жив...