Помилки, які вбивають ваш телефон: ТОП-6 правил, як заряджати гаджет без ризику

Кожен власник смартфона хоче, аби його гаджет працював якнайдовше без підзарядки. Адже мобільний телефон сьогодні - це не просто пристрій для зв’язку, а справжній помічник у повсякденному житті. Часто ми робимо багато помилок, які лише псують його акумулятор, передають Патріоти України.

Уникайте повного розряджання

Дослідження показують, що ідеальний рівень заряду для більшості літієвих батарей – від 20% до 80%. Отже, намагайтеся підтримувати акумулятор смартфону в цих межах.

Використовуйте оригінальні зарядні пристрої

Краще завжди користуватися оригінальним зарядним пристроєм, який йшов у комплекті із смартфоном. Він розрахований на конкретний рівень напруги і струму вашого гаджета.

Уникайте перегріву

Не залишайте телефон під прямими сонячними променями чи біля джерел тепла. Висока температура може вплинути на здоров’я батареї.

Не заряджайте телефон протягом ночі

Це поширена помилка. Навіть якщо ваша батарея має захист від перезаряджання, постійна робота в такому режимі може скорочувати її термін служби.

Оновлюйте ПЗ

Виробники часто випускають оновлення, які можуть поліпшити ефективність роботи батареї. Тому завжди слідкуйте за доступними оновленнями. Хоче цей пункт часто ігнорують.

Уникайте використання смартфона під час зарядки

Популярна помилка, якої припускається багато хто. Особливо, якщо розетка біля ліжка. Але робота під час заряджання може збільшити температуру пристрою, особливо якщо ви використовуєте вимогливі додатки або ігри.

Пам’ятайте, що акумулятор смартфона – це не тільки "серце" вашого гаджета, а й одна з його найвразливіших частин. Від вашого ставлення до батареї залежить не тільки час її роботи між зарядками, але й загальний термін служби телефона.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...