Хронічне запалення може стати серйозною проблемою для здоров’я, оскільки воно пов’язане з ожирінням, малорухливим способом життя та впливом токсинів. Крім того, деякі продукти можуть його посилювати, а тому слід підтримувати правильне харчування, яке допомагає знижувати ризик запалення, передають Патріоти України.
Змінювати звички складно, а тому краще почати зі здорової ранкової рутини, зокрема зі сніданку, який може стати джерелом корисних білків і клітковини. Як уникнути запалення та від чого слід відмовитись під час сніданку, розповіли в Eat This, Not That.
Пропускати сніданок
Не пропускайте сніданок, оскільки це може сприяти запаленню, особливо якщо ваш раціон вже незбалансований. Навіть якщо у вас немає вільного часу, варто знайти кілька хвилин для корисної їжі, а не лише для чашки кави. Регулярний сніданок допомагає підтримувати стабільний рівень поживних речовин і знижує ризик запальних процесів.
Вживати рафіновані вуглеводи
Доданий цукор і рафіновані вуглеводи сприяють запаленню, а тому солодка випічка, пончики та білий хліб — це не найкращий вибір на сніданок. Вони можуть викликати різкі стрибки цукру в крові та посилювати запальні процеси. Краще замінити їх цільнозерновими продуктами без шкідливих добавок.
Пити підсолоджені напої
Солодкі напої вранці, як-от кавові напої з сиропами чи пакетовані соки, можуть викликати запалення та різкі коливання рівня цукру в крові. Надлишок цукру сприяє розмноженню шкідливих кишкових бактерій, що підвищує ризик ожиріння та запальних захворювань. Зменшення його споживання допомагає знизити рівень маркерів запалення в організмі.
Додавати забагато цукру до кави
Якщо ви щоранку додаєте до своєї чашки кави багато цукру, це може сприяти хронічному запаленню. Надлишок цукру пов’язаний із діабетом, серцево-судинними хворобами та метаболічним синдромом. Разом з тим відмовлятися від солодкої кави не обов’язково, але варто контролювати загальне споживання цукру. Крім того, спробуйте зменшити його в інших продуктах протягом дня.
Віддавати перевагу штучними транс-жирами
Уникайте продуктів із транс-жирами, оскільки вони можуть спричиняти запалення та шкодити серцю. До цього належить смажена їжа, випічка на маргарині, деякі вершки для кави та продукти з гідрогенізованими оліями в складі. Читайте етикетки та обирайте натуральні жири, як-от оливкову чи кокосову олію.
Вживати оброблене м’ясо
Часте вживання переробленого м’яса на сніданок, як-от ковбаси чи бекону, може підвищувати рівень запалення в організмі. Якщо ви їсте їх щодня, варто поступово замінювати такі продукти на більш корисні варіанти, наприклад, яйця чи нежирне м’ясо.
Дачники стверджують, що шкідники навіть не будуть прилітати на город, якщо навесні висадити поряд з грядками картоплі всього лише одну рослину, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Мова йде про пижму. Вона є справжнім захисником городньої ку...
Пилосос — один із найпопулярніших помічників у прибиранні дому. Але навіть прибирання з цим приладом має свої нюанси. Якщо користуватись пилососом неправильно, можна не лише не досягти бажаної чистоти, а й зіпсувати підлогу або ж сам пилосос. УНН зібра...