Помилки можуть коштувати здоров'я! Названо ранкові звички, які провокують запалення

Хронічне запалення може стати серйозною проблемою для здоров’я, оскільки воно пов’язане з ожирінням, малорухливим способом життя та впливом токсинів. Крім того, деякі продукти можуть його посилювати, а тому слід підтримувати правильне харчування, яке допомагає знижувати ризик запалення, передають Патріоти України.

Змінювати звички складно, а тому краще почати зі здорової ранкової рутини, зокрема зі сніданку, який може стати джерелом корисних білків і клітковини. Як уникнути запалення та від чого слід відмовитись під час сніданку, розповіли в Eat This, Not That.

Пропускати сніданок

Не пропускайте сніданок, оскільки це може сприяти запаленню, особливо якщо ваш раціон вже незбалансований. Навіть якщо у вас немає вільного часу, варто знайти кілька хвилин для корисної їжі, а не лише для чашки кави. Регулярний сніданок допомагає підтримувати стабільний рівень поживних речовин і знижує ризик запальних процесів.

Вживати рафіновані вуглеводи

Доданий цукор і рафіновані вуглеводи сприяють запаленню, а тому солодка випічка, пончики та білий хліб — це не найкращий вибір на сніданок. Вони можуть викликати різкі стрибки цукру в крові та посилювати запальні процеси. Краще замінити їх цільнозерновими продуктами без шкідливих добавок.

Пити підсолоджені напої

Солодкі напої вранці, як-от кавові напої з сиропами чи пакетовані соки, можуть викликати запалення та різкі коливання рівня цукру в крові. Надлишок цукру сприяє розмноженню шкідливих кишкових бактерій, що підвищує ризик ожиріння та запальних захворювань. Зменшення його споживання допомагає знизити рівень маркерів запалення в організмі.

Додавати забагато цукру до кави

Якщо ви щоранку додаєте до своєї чашки кави багато цукру, це може сприяти хронічному запаленню. Надлишок цукру пов’язаний із діабетом, серцево-судинними хворобами та метаболічним синдромом. Разом з тим відмовлятися від солодкої кави не обов’язково, але варто контролювати загальне споживання цукру. Крім того, спробуйте зменшити його в інших продуктах протягом дня.

Віддавати перевагу штучними транс-жирами

Уникайте продуктів із транс-жирами, оскільки вони можуть спричиняти запалення та шкодити серцю. До цього належить смажена їжа, випічка на маргарині, деякі вершки для кави та продукти з гідрогенізованими оліями в складі. Читайте етикетки та обирайте натуральні жири, як-от оливкову чи кокосову олію.

Вживати оброблене м’ясо

Часте вживання переробленого м’яса на сніданок, як-от ковбаси чи бекону, може підвищувати рівень запалення в організмі. Якщо ви їсте їх щодня, варто поступово замінювати такі продукти на більш корисні варіанти, наприклад, яйця чи нежирне м’ясо.

Це може жахнути! Як бутильована вода впливає на здоров’я - тривожне відкриття

п’ятниця, 28 березень 2025, 9:20

Зі збільшенням обсягів пластикових відходів у довкіллі мікропластик дедалі частіше потрапляє у питну воду та продукти харчування. Вчені з’ясували, що споживання мікропластику людиною може призводити до пошкодження внутрішніх органів, зокрема нирок. Про...

Водіям на замітку! Якщо змінився колір антифриза - ось на яку проблему це вказує

п’ятниця, 28 березень 2025, 8:49

Зміна кольору охолоджувальної рідини в автомобілі може свідчити про серйозну проблему у двигуні — змішування антифризу з моторною оливою. Це не просто шкодить роботі системи, а може призвести до критичних несправностей. Про це пише AmperCar, передають ...