Пончики з дитинства: Пишні, ароматні, повітряні та апетитні - сподобаються всім

Пончик вважається одним з найпопулярніших кондитерських виробів в світі. Пишні дріжджові пончики люблять їсти люди різного віку, незважаючи на високу калорійність продукту і великий вміст жирів. Адже що може бути смачніше апетитного пончика з чашкою кави, передають Патріоти України.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 500 мл молока
  • 125 г вершкового масла або маргарину
  • 2 яйця
  • 75 г цукру
  • 11 г сухих дріжджів
  • 600 г борошна
  • 1,5 ч. л. солі
  • ванілін за бажанням
  • 0,5 ст. теплої води

Змішай молоко з водою і трохи підігрій.

Розчини в молоці дріжджі. Додай цукор.

Перемішати і дай дріжджям ожити.

Додай яйця, вершкове масло, сіль, ванілін. Збий все віночком.

Додай борошно частинами, змішуючи ложкою. Потім виклади тісто на стіл і замішувати, підсипаючи борошно. Тісто має вийти дуже м'яким, в цьому основний секрет смачних пончиків.

Накрий тісто харчовою плівкою і залиш на 1,5 години в теплому місці. За цей час тісто має подвоїтися в обсязі. Якщо є час, тісто можна обминути і залишити ще на годину.

Сформуй з готового тіста кульки однакового розміру, виклади кульки на змащений маслом лист пекарського паперу і залиш хвилин на 20.

У кожному шматочку зроби дірочку і акуратно розтягни тісто, формуючи пончик.

Потім викладай по кілька виробів у фритюр так, щоб вони вільно плавали. Після того як пончики засмажили з одного боку, акуратно переверни їх і обсмажуй з іншого боку до рум'яності.

Виймай і викладай пончики в сито або на серветку. При бажанні можна посипати їх цукровою пудрою. Дріжджові пончики на молоці вийшли повітряними і дуже смачними. Смачного!

Є безліч кумедних теорій про походження пончика. Згідно з однією з них, пончики винайшов капітан датського флоту Хенсон Грегорі. Він стояв на вахті і їв солодкий пиріжок. Несподівано піднялася буря, і капітану потрібно було двома руками взятися за штурвал.

Не знайшовши нічого кращого, він надів свій пиріжок на ручку штурвального колеса. Насправді, форма пончиків, швидше за все, пов'язана з тим, що тісто з діркою швидше і рівномірніше просмажуэться.

Останнім часом дуже полюбили американський варіант пончиків - донатси. Різнобарвні плюшки з глазур'ю і різною начинкою підкорили не лише дітей, а й дорослих. Але лікарі і дієтологи закликають обмежувати вживання пончиків, особливо приготованих в закладах фастфуду.

Це може здивувати! ТОП-10 вуглеводних продуктів, які не провокують набір зайвої ваги

субота, 18 січень 2025, 23:10

Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...

Дуже старять! Яких кольорів помади варто уникати жінкам після 40

субота, 18 січень 2025, 19:05

Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...