Опалювальний сезон 22/23 буде дуже важким. "Скільки коштує грубка буржуйка" і як зробити таку грубку своїми руками, передають Патріоти України
Для формату "буржуйка з балона" потрібно, власне, взяти балон об'ємом в 40-50 літрів ‒ якщо приміщення досить велике. Але, якщо немає, то вистачить і балона на 27 літрів.
Спершу в його задній частині потрібно зробити невеликий отвір для майбутнього димоходу. Потім потрібно взяти лист металу товщиною в чотири міліметри. Потім потрібно вирізати млинець діаметром, який ідентичний діаметру переднього краю балона. Потім болгаркою в ньому потрібно прорізати дві дірки ‒ одна стане піддувалом, а друга ‒ топковою камерою. Все, що відрізується в процесі, потрібно використовувати для того, щоб зробити дверцята (природно, попередньо приваривши до них петлі).
Потім до внутрішньої частини балона тим же зварювальним апаратом додається решітка. Спершу приварюють два шматки зліва і справа, а потім вже зверху них приварюється шматочок основної сітки.
Далі з щільної металевої труби вирізається чотири шматки довжиною в тридцять два міліметри ‒ ніжок для майбутньої буржуйки. А зверху приварюється заздалегідь той самий металевий млинець.
Такий варіант дуже простий - адже можна обійтися без комплексу попередніх кроків (стравлювати газові залишки, зливати конденсат і так далі). Спершу необхідно купити двохсотлітрову бочку з товщиною стінок не менше, ніж три міліметри. Потім в ній болгаркою потрібно зробити надрізи. А зрізаний метал піде на дверцята для отворів подачі палива і піддувала. Відстань між такими дірками не повинно бути менше десяти сантиметрів. До них потім приварити петлі і на них вже ‒ повісити дверцята. Але обов'язково з запорами - щоб боротися із задимленістю приміщення і забезпечить безпеку в пожежному сенсі.
Далі - всередині закріпити колосник з арматури ‒ приблизно в двадцяти сантиметрах від дна печі. Тому верхню частину бочки потрібно заварити сталевим листом. У ньому - вирізати отвір для димоходу (діаметром від десяти до п'ятнадцяти сантиметрів). Її верхня частина легко перетворюється в специфічну варильну поверхню ‒ на якій, в принципі, можна буде готувати їжу.
Якщо цегляна буржуйка буде розташовуватися на бетонному стягуванні або хоча б на великих дошках, то фундамент під неї годі й заливати. Але якщо підлога з дощок тонких, то стяжка – обов'язкова.
У цьому випадку обов'язково потрібно демонтувати частину підлоги і виривати невеликий котлован глибиною близько третини метра. Дно котловану засипається піском, зверху укладається щебінь середньої фракції, поверх якого встановлюється арматурна сітка. Монтується дерев'яна опалубка, в яку і заливається бетонна суміш з домішкою щебеню. Потім все вирівнюється і має сохнути як мінімум тиждень.
Перед кладкою цегли на бетон необхідно покласти лист руберойду і зверху присипати піском. Перший ряд цегли краще викласти насухо - так буде можливість вирівняти його за рівнем. З піском нижній ряд не скріплюється, розчин викладається тільки на торцеву частину цегли. На другому ряду необхідно закріпити дверцята піддувала. Вона ставиться на шар густого глиняного розчину і закріплюється дротом. За дверцятами необхідно сформувати піддувальну камеру. На третьому ряду монтується колосник. На четвертому - зробити топку і димохідний канал. Над четвертим рядом встановлюється дверцята камери згоряння. Відбувається це також, як і у випадку з дверцятами піддувала.
Готової печі необхідно просохнути, займатися її обробкою відразу ж не варто, потрібно дати їй попрацювати хоча б сезон. Після цього її можна покривати декоративною керамічною плиткою або ж просто обштукатурити і пофарбувати.
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...