Попереду - складна зима: Піч буржуйка своїми руками - як зробити з цегли, бочки, балону

Опалювальний сезон 22/23 буде дуже важким. "Скільки коштує грубка буржуйка" і як зробити таку грубку своїми руками, передають Патріоти України

Буржуйка своїми руками з газового балона

Для формату "буржуйка з балона" потрібно, власне, взяти балон об'ємом в 40-50 літрів ‒ якщо приміщення досить велике. Але, якщо немає, то вистачить і балона на 27 літрів.

Спершу в його задній частині потрібно зробити невеликий отвір для майбутнього димоходу. Потім потрібно взяти лист металу товщиною в чотири міліметри. Потім потрібно вирізати млинець діаметром, який ідентичний діаметру переднього краю балона. Потім болгаркою в ньому потрібно прорізати дві дірки ‒ одна стане піддувалом, а друга ‒ топковою камерою. Все, що відрізується в процесі, потрібно використовувати для того, щоб зробити дверцята (природно, попередньо приваривши до них петлі).

Потім до внутрішньої частини балона тим же зварювальним апаратом додається решітка. Спершу приварюють два шматки зліва і справа, а потім вже зверху них приварюється шматочок основної сітки.

Далі з щільної металевої труби вирізається чотири шматки довжиною в тридцять два міліметри ‒ ніжок для майбутньої буржуйки. А зверху приварюється заздалегідь той самий металевий млинець.

Буржуйка своїми руками з бочки

Такий варіант дуже простий - адже можна обійтися без комплексу попередніх кроків (стравлювати газові залишки, зливати конденсат і так далі). Спершу необхідно купити двохсотлітрову бочку з товщиною стінок не менше, ніж три міліметри. Потім в ній болгаркою потрібно зробити надрізи. А зрізаний метал піде на дверцята для отворів подачі палива і піддувала. Відстань між такими дірками не повинно бути менше десяти сантиметрів. До них потім приварити петлі і на них вже ‒ повісити дверцята. Але обов'язково з запорами - щоб боротися із задимленістю приміщення і забезпечить безпеку в пожежному сенсі.

Далі - всередині закріпити колосник з арматури ‒ приблизно в двадцяти сантиметрах від дна печі. Тому верхню частину бочки потрібно заварити сталевим листом. У ньому - вирізати отвір для димоходу (діаметром від десяти до п'ятнадцяти сантиметрів). Її верхня частина легко перетворюється в специфічну варильну поверхню ‒ на якій, в принципі, можна буде готувати їжу.

Буржуйка своїми руками з цегли

Якщо цегляна буржуйка буде розташовуватися на бетонному стягуванні або хоча б на великих дошках, то фундамент під неї годі й заливати. Але якщо підлога з дощок тонких, то стяжка – обов'язкова.

У цьому випадку обов'язково потрібно демонтувати частину підлоги і виривати невеликий котлован глибиною близько третини метра. Дно котловану засипається піском, зверху укладається щебінь середньої фракції, поверх якого встановлюється арматурна сітка. Монтується дерев'яна опалубка, в яку і заливається бетонна суміш з домішкою щебеню. Потім все вирівнюється і має сохнути як мінімум тиждень.

Перед кладкою цегли на бетон необхідно покласти лист руберойду і зверху присипати піском. Перший ряд цегли краще викласти насухо - так буде можливість вирівняти його за рівнем. З піском нижній ряд не скріплюється, розчин викладається тільки на торцеву частину цегли. На другому ряду необхідно закріпити дверцята піддувала. Вона ставиться на шар густого глиняного розчину і закріплюється дротом. За дверцятами необхідно сформувати піддувальну камеру. На третьому ряду монтується колосник. На четвертому - зробити топку і димохідний канал. Над четвертим рядом встановлюється дверцята камери згоряння. Відбувається це також, як і у випадку з дверцятами піддувала.

Готової печі необхідно просохнути, займатися її обробкою відразу ж не варто, потрібно дати їй попрацювати хоча б сезон. Після цього її можна покривати декоративною керамічною плиткою або ж просто обштукатурити і пофарбувати.

Буржуйка своїми руками креслення

Можуть бути небезпечні для гіпертоніків! ТОП-5 продуктів, які підвищують тиск

субота, 20 квітень 2024, 6:38

Хоча проблема зависокого тиску достатньо розповсюджена, не рідкісна й проблема низького тиску. Попри те, що він може залежати від багатьох чинників, дієта та певні продукти можуть допомогти нормалізувати стан. А крім цього, зменшення в раціоні кількост...

Секрет досвідчених господинь! Чи потрібно зливати воду при варінні м’яса

субота, 20 квітень 2024, 6:09

М’ясо є досить суперечливим продуктом, оскільки останнім часом поширюється інформація про його потенційні шкідливі властивості. Зокрема, жирні сорти червоного м’яса сприяють набору ваги, появі проблем із серцево-судинною системою та утворенню пухлин, ...