Попрощайтеся з іржею на будь-чому в будинку назавжди - вам допоможе простий трюк

Вологість нещадна до металів, тому не дивно, коли на, наприклад садових інструментах, з’являється іржа. На щастя, щоб швидко усунути цю непривабливу проблему простим прийомом, передають Патріоти України.

Будьте впевнені, вам не доведеться виснажувати себе розв'язанням цієї проблеми, ні навіть розорятися на дорогих специфічних продуктах. Ваші робочі інструменти будуть нові завдяки одному простому методу, пише santeplus. Вам знадобиться перекис водню, лимонна кислота, сіль та сода.

Як легко видалити плями іржі

  1. Візьміть таз: влийте 300 мл перекису водню, 80 г лимонної кислоти та 15 г солі. Змішайте всі ці інгредієнти, намагаючись добре розчинити сіль.
  2. Покладіть у суміш іржавий прилад і за кілька годин іржа зникне.

Варто відзначити, що через деякий час ви помітите, що суміш починає пінитися. Розчин буде поступово ставати все темнішим і темнішим. Це добре, тому що це доказ того, що іржа починає відходити. Виміряйте температуру розчину: справжня реакція відбудеться, коли досягне близько 60°C. У цей момент зачекайте ще 20 хвилин або близько того, а потім видаліть предмет із тазика і протріть його ганчіркою, змоченою у суміші.

Потім в іншу чисту місткість налийте воду і додайте трохи харчової соди. Покладіть у розчин предмет, потім потріть його щіткою, щоб видалити залишки іржі.

Виберіть квіти для свого саду - і дізнайтесь, що приховано у вашій душі

неділя, 17 серпень 2025, 23:15

Уявіть, що ви створюєте чарівний сад, повний барвистих квітів. Виберіть один з трьох варіантів: бархатці, іриси або лілійники. Ваш вибір відкриє приховані риси характеру, про які ви могли навіть не здогадуватись, передають Патріоти України. Бархатці — ...

Вони їдять піцу та пасту щодня - і не товстіють - розкриваємо секрети італійців

неділя, 17 серпень 2025, 19:05

Багато хто вважає, що щоденне вживання піци, пасти та інших калорійних італійських страв обов’язково призведе до набору зайвої ваги. Проте італійці вже століттями насолоджуються улюбленими стравами і при цьому залишаються стрункими та здоровими. У чому...