Чи бувало таке, що помив увесь посуд, але тут на очі трапляється брудна сковорода? Довге та часте її використання залишило на посуді накип та жир від м’ясних страв, передають Патріоти України.
Проте англійські господині вигадали спосіб, як відмити сковорідку. Tutkatamka ділиться лайфхаком, як це зробити без хімії, лише за допомогою чайного пакетика. Таким чином, очистити посуд можна досить легко.
Для початку просто залийте сковороду гарячою водою та опустіть у неї чайний пакетик. Він може бути як новий, так і раніше використаний — у такому разі для кращого ефекту їх знадобиться кілька.
Залишіть чай мокнути у сковороді щонайменше на 15 хвилин. Занадто довго тримати його там теж не слід – тоді доведеться відмивати ще наліт від чаю. Максимальний час – 30-40 хвилин.
Після цього витягніть чайний пакетик зі сковороди. Ви побачите, що нагар і жир відшарувались від стін кухонного начиння. Річ у тому, що дубильні речовини, що містяться в чаї, м’яко очищають поверхню від жиру і накипу. Хімічні засоби можуть нашкодити посуду.
Промийте сковороду під проточною водою і змийте залишки звичайною губкою. Насолоджуйтесь чистотою вашого посуду.
Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...
Правильний полив - ключ до щедрого врожаю. Недотримання режиму може створити ідеальні умови для розвитку хвороб, ослабити рослини та навіть звести нанівець усі зусилля. Експерти пояснили, чому певна частина доби є найгіршим моментом для поливу. Також о...