Беріть рецепт і користуйтеся, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 3 склянки
- Кефір 1 склянка
- Яйце куряче 2 шт.
- Сіль 1 ч.л.
- Цукор 1 ч.л.
- Сода харчова 0,5 ч.л.
- Рослинна олія 1 ст.л.
- Сир твердих сортів 400 г
- Масло вершкове 50 г
Приготування
- У кефір додаємо одне яйце, цукор, сіль і рослинну олію, гарненько перемішуємо.
- 2
склянки борошна просіваємо (один стакан борошна залишаємо для
підсипки), додаємо соду, перемішуємо і з'єднуємо з кефірною масою.
- Замішуємо
м'яке тісто, підсипаючи потроху борошна, поки не вийде м'яке тісто,
здатне тримати форму, тісто буде трохи липнути до рук. Головне — не
перестаратися з борошном, інакше хачапурі вийдуть жорсткими. Тісто
накриваємо серветкою і даємо йому постояти.
- Сир натираємо на крупній тертці, додаємо одне яйце і перемішуємо. Начинка готова.
- З тіста формуємо ковбаску і нарізаємо її на 9 частин.
- З кожної частини тіста формуємо коржик,
- У центр викладаємо сирну начинку,
- Потім, підтягуючи кінці коржів, збираємо їх в центрі й зліплюють.
- Отриманий мішечок перевертаємо і трохи розкачаємо, потім ще раз перегорнемо і розкачаємо, але не сильно.
- Випікаємо
хачапурі на гарячій сковороді з обох сторін без олії до золотистого
кольору. Для кращого пропікання можна сковороду накрити кришкою.
- Готове хачапурі відразу ж рясно змастити вершковим маслом.
Якщо вам сподобався рецепт, поділіться з друзями!
Заварювання чаю для більшості людей - справа звична й майже автоматична. Ми кидаємо пакетик у чашку, чекаємо кілька хвилин і, не замислюючись, віджимаємо його ложкою. Цей жест здається дрібницею, на яку не варто звертати увагу, передають Патріоти Украї...
З настанням холодного сезону люди стикаються з тим, що взуття стає вологим і й до вечора набуває неприємного запаху. Адже там, де волога, там і грибок. Аби запобігти цій проблемі вогке взуття просушують та використовують спеціальні дезодоранти, передаю...