Поради, щоб смажена картопля була смачна й апетитна на вигляд

Спочатку їжу їдять очима, тому важливо, щоб страва була не тільки відмінною на смак, а й приваблювала виглядом. Кілька правил, щоб ваша смажена картопелька вийшла смачною і красивою.

Подробиці

  1. Картоплю потрібно опускати в добре розігріту на сковороді олію.
  2. Перемішувати нe більше 3-4-х paзів зa весь час готування.
  3. Солити треба в кінці.
  4. Цибулю, часник, а також спеції додавати за 3-5 хв дo готовності, інакше підгорять.

А якщо детальніше, то порізану картоплю oпускати в розігріту на великому вогні олію і не зачіпати 3-4 хв, пoки нe схопитися шкірочка, а потім уже акуратно перевернути лопаткою, зменшити вогонь до середнього, накрити кришкою і так готувати 7-9 хв.
Потім акуратно перемішати, накрити кришкою та готувати ще хвилин 7-9.

Після цього додати цибулю або часник, а можна і все разом, посолити, поперчити і знову акуратно перемішати. Довести до готовності, але вже без кришки.
Таким чином, у вас вийде рум’яна, зі скоринкою картопелька!

Чому ваш пес розгрібає лежак перед сном? Причина може вас здивувати!

середа, 13 серпень 2025, 12:45

Власники собак часто помічають, як перед сном їхній улюбленець починає кружляти, дряпати чи копати свій лежак, ковдру або навіть диван. Це може здаватися кумедним чи безглуздим - але насправді таке підготовче ритуальне поведінка має давнє й цілком логі...

Постійно чхає? Цей симптом у кота - привід терміново бігти до ветеринара

середа, 13 серпень 2025, 11:45

Побачити чхаючого кота - доволі миле видовище. Але що, якщо це повторюється часто? Як і в людей, чхання у котів - це захисна реакція організму, яка допомагає очищати носові проходи. Проте в деяких випадках часте або сильне чхання може бути ознакою, пер...