Посадіть ці рослини на своїй дачі - і забудьте про настирливих комарів

Гоняти на дачі комарів може допомогти не тільки хімія або зроблені в домашніх умовах за народними рецептами засоби, але й рослини, передають Патріоти України.

Сім таких рослин рекомендують вирощувати на ділянці або у квіткових горщиках автори «Дачних порад». Завдяки насиченій гамі забарвлень Агератум виглядатиме на будь-якій клумбі. Якщо вибрати сонячне місце, він може цвісти майже все літо.

Базилік допоможе відлякувати комах, а якщо розтерти його листочки та прикласти до місця укусу, то і зніме набряк.

Аромат Бархатців відлякує не лише комарів, а й городніх (цибулеву муху, капустяну білянку, колорадського жука) та ґрунтових шкідників, а також деякі бур'яни (хвощ, пирій).

Лаванда відмінно ростиме на легких піщаних ґрунтах з достатньою кількістю світла, а ось застою води та важких ґрунтів рослина не любить.

Меліса відмінно відлякує комарів, але дуже швидко розростається — її потрібно добре контролювати.

З М'яти можна приготувати антикомариний спрей: 200 г свіжого листя залити 200 мл окропу і дати настоятися 2−3 години. Процідити, додати 100 г спирту та залити у флакон з розпилювачем.

Розмарин називають не лише універсальною пряністю, а й ефективним засобом від городніх шкідників. Його можна вирощувати як у відкритому ґрунті, так і у горщику.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...