Постійна тяга до солодкого - симптом хвороби? Комаровський розповів, що треба знати (відео)

Заслужений лікар України відповів на цікаве питання, чи є тяга до солодкого симптомом якоїсь хвороби. Своїми знаннями педіатр поділився на своєму каналі в YouTube, зазначають Патріоти України.

Педіатр каже, що насправді таку тягу відчуває постійно величезна кількість людей. Але це не є симптомом будь-якої хвороби. Принаймні, медична наука ще нічого такого не виявила.

"Тяга до солоного, тяга, наприклад, до полуниці з оселедцем, - це може бути симптомом певних станів, але тяга до солодкого не є ознакою будь-якої хвороби", - запевняє Комаровський.

Справа в тому, що нам часто хочеться пояснити собі невгамовне бажання споживати тортики, цукерки і так далі. І це не тому, що ми не хочемо стежити за своїм здоров'ям, а тому що в нас нібито криється якась таємна хвороба.

Звідки "ростуть ноги" тяги до солодкого

Але насправді постійна тяга до солодкого - шкідлива звичка, яка найімовірніше виробилася у нас ще в дитинстві. "Людина може жити без додаткового цукру. Вживання цукру сприймається лікарями в усьому світі як мало не найнебезпечніший наркотик в житті людини. Залежність від цукру - це ситуація психологічна, але до якихось таємних хвороб це відношення не має", - заявив педіатр.

Він додав, що це нормально, хотіти смачненьке, і це нормально - отримувати від цього смачненького задоволення, але це не ознака хвороби, а ознака того, що пора брати себе в руки.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...