Посуд сяятиме від чистоти! Два кращі способи відмити жир з кришки сковороди, не витративши ні копійки

Якою охайною не була б господиня, а зберегти посуд на кухні від жиру все одно не вдається. Адже жир та інші забруднення невідступно супроводжують будь-яке приготування їжі, передають Патріоти України.

Щоб ефективніше відмити жир від скляних кришок, варто мити такі елементи посуду щоразу після використання. Тоді буде легше позбутися такого забруднення.

Проте якщо жир уже залишив свій "неприємний слід" на скляних кришках від сковорідок та каструль, це не вирок. Відчистити такий бруд можна досить легко, використовуючи підручні засоби, які точно є у кожного вдома.

Перекис водню і сода

Найважчим завданням є відчистити жир та інші забруднення у важкодоступних місцях скляної кришки. У першу чергу таким "проблемним місцем" є залізна окантовка. Коли бруд забивається у щілину між скляною основою та окантовкою, відчистити його непросто.

Для цього можна використати такий спосіб. Кришку потрібно перевернути внутрішньою стороною доверху. Далі потрібно залити чайну ложку перекису водню і покрутити кришку так, щоб рідина розподілилася по усій забрудненій щілині. Потім залишити на 10-15 хвилин, щоб бруд відкисав.

Коли мине цей час, потрібно засипати столову ложку соди і розподілити її по важкодоступних місцях за допомогою старої зубної щітки. Після того, як цей крок буде виконаний, потрібно взяти шматочок тканини – невеличкий, щоб було зручніше – обгорнути його навколо кінчика ножа і прочистити таким чином щілину між склом та обідком. Завершальний етап – промити кришку з використанням миючого засобу для посуду.

Сода і господарське мило

Потрібно замочити скляну кришку у великому тазику, в якому вона поміститься повністю, заливши її розчином кальцинованої соди (або харчової, якщо кальцинованої немає) та рідкого господарського мила.

Складники змішуємо у наступних пропорціях: 5 столових ложок кальцинованої соди і 300 мл рідкого господарського мила. Заливши кришку цим розчином, залиште її відмокати на годину, а потім промийте із застосуванням губки та гелю для миття посуду. Після цього прополосніть кришку у воді.

Психологічний тест: Наскільки міцні ваші стосунки

четвер, 28 березень 2024, 16:14

Кожна людина мріє про щасливі і міцні стосунки. Але часто буває, що партнери не можуть подолати перешкоди і труднощі або просто не підходять один одному, передають Патріоти України. Дізнатися, які перспективи у ваших відносин, допоможе психологічний те...

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...