Потішити себе та рідних, а не розчарувати: Як вибрати якісний оселедець з ікрою. Ознаки правильної рибини

У холодні місяці оселедець смакує найбільше. Це корисна і водночас бюджетна риба. Її можна засолити самостійно. Але дуже важливо при виборі риби звертати увагу на її розмір, а також ніс, спину та черевце, очі, особливо, якщо хочете вибрати продукт з ікрою. Є кілька моментів, як швидко визначити "на око", в якому оселедці є корисна ікра.

Розмір

Існує думка, що найкращий оселедець – той, що довжиною до 17 см. Він начебто має оптимальну кількість м'яса, а велика риба накопичує велику кількість шкідливих речовин.

Ніс

Самці оселедця мають вузький та витягнутий ніс. У самок він кругліший і помітно коротший. Самці мають масивну, злегка округлену спину і пряме черевце. Якщо є така можливість – доторкніться до черевця, воно повинно бути м'яким. У самок рівна і тонка спина, а черевце щільне і об'ємніший живіт – саме там знаходиться ікра.

Шкіра

Якщо при виборі риби ви помітили, що шкіра відійшла від філе, це може означати, що риба жирна.

Поганий і зіпсований оселедець матиме специфічний запах і колір, а також каламутні очі.

Якщо боїтеся купити пересолену рибу – вибирайте більші за розміром риби. Їх практично неможливо пересолити.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...