Потішити себе та рідних, а не розчарувати: Як вибрати якісний оселедець з ікрою. Ознаки правильної рибини

У холодні місяці оселедець смакує найбільше. Це корисна і водночас бюджетна риба. Її можна засолити самостійно. Але дуже важливо при виборі риби звертати увагу на її розмір, а також ніс, спину та черевце, очі, особливо, якщо хочете вибрати продукт з ікрою. Є кілька моментів, як швидко визначити "на око", в якому оселедці є корисна ікра.

Розмір

Існує думка, що найкращий оселедець – той, що довжиною до 17 см. Він начебто має оптимальну кількість м'яса, а велика риба накопичує велику кількість шкідливих речовин.

Ніс

Самці оселедця мають вузький та витягнутий ніс. У самок він кругліший і помітно коротший. Самці мають масивну, злегка округлену спину і пряме черевце. Якщо є така можливість – доторкніться до черевця, воно повинно бути м'яким. У самок рівна і тонка спина, а черевце щільне і об'ємніший живіт – саме там знаходиться ікра.

Шкіра

Якщо при виборі риби ви помітили, що шкіра відійшла від філе, це може означати, що риба жирна.

Поганий і зіпсований оселедець матиме специфічний запах і колір, а також каламутні очі.

Якщо боїтеся купити пересолену рибу – вибирайте більші за розміром риби. Їх практично неможливо пересолити.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...