Повернути яскравіть речам може одна популярна спеція - бабусин лайфхак

З часом кольорові речі втрачають свою яскравість і виглядають вже не так привабливо, як в день покупки. Це стається внаслідок регулярного прання та прасування, а ще - через перебування одягу на сонці. Якщо вам знайома така проблема, ми вас можемо потішити - чорним речам з легкістю можна повернути насичений колір, а кольоровим - колишню яскравіть, передають Патріоти України.

Одним дуже цікавим лайфхаком ділиться сайт woman24. Зазначається, що цим способом користувалися ще наші бабусі і результатом вони були вкрай задоволені. Найцікавіше, що нам потрібна всього одна популярна спеція, яка знайдеться практично у кожному домі. А якщо навіть її немає, то коштує вона копійки і продається у будь-якому магазині. Йдеться про звичайне лаврове листя. Його додають у пральну машинку разом з барвистими речами. Хоча насправді існує два варіанти його застосування у такий спосіб: для прання у машинці та для ручного прання.

Пральна машинка — як додати лавровий лист

Візьміть 10 лаврових листочків та 4 ст.л. харчової соди. Покладіть це у невеликий мішечок та перемішайте. Закиньте мішечок у барабан пральної машинки та увімкніть її. Варто вибирати режим із температурою не менше 30 градусів.

Ручне прання — як додати лавровий лист

Підготуйте лавровий розчин. Для цього візьміть 10 лаврових листів і 4 ст.л. соди, додайте води і закип’ятіть у каструлі ці інгредієнти. Після того, як суміш закипить, залиште суміш на вогні ще на 20 хв. Після цього остудіть рідину. Уже холодну рідину залийте в таз з одягом та залиште на весь день. Після цього виперіть речі звичним способом.

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...