Повільний вбивця шлунка: Чому не можна їсти бутерброд з ковбасою в жодному разі

Готувати цей кулінарний шедевр так просто, а брати з собою на навчання або роботу так зручно, що ніхто і не замислюється, чим шкідливий бутерброд з сиром або ковбасою, передають Патріоти України.

Ба більше, багатьом може здатися, що ковбаси і сир містять білок і кальцій, а значить чудово підходять для сніданку. Але насправді користі від такої їжі зовсім небагато, а ось ризиків - море. Чим такі небезпечні бутерброди - розповість УНІАН.

Чому не можна їсти бутерброд з ковбасою і сиром - пояснення

Відповідь може бути не зовсім очевидною, але причин, чому шкідливо їсти бутерброди (особливо - щодня) одразу кілька.

Оброблене м'ясо, таке як ковбаси, зазвичай містить багато натрію - солі. При надмірному вживанні натрію від підвищеного артеріального тиску та інших серцево-судинних проблем нікуди не подітися.

Крім того, ковбаса та сир містять велику кількість насичених жирів. Вживання їх у надлишку може збільшити ризик серцевих захворювань та інших проблем зі здоров'ям. А якщо додати в бутерброд ковбасу, підсмажену на сковороді або у фритюрі, ситуація стане ще гіршою, адже вміст жирів і трансжирів, які шкідливі для здоров'я, тільки зросте. Тож відповідь на запитання про те, чи шкідливі гарячі бутерброди з сиром і ковбасою, також позитивна.

Чи можна харчуватися бутербродами - корисні альтернативи сиру та ковбасі

Вирішальне значення для збалансованого сніданку відіграють клітковина, вітаміни і мінерали, а їх високим вмістом сир з ковбасою навряд чи можуть похвалитися. Хорошою альтернативою можуть стати тости (чудово, якщо цільнозернові!). Наприклад, ковбасу і сир можна замінити нарізаним скибочками авокадо і омлетом або яйцями-пашот. Авокадо містить корисні жири, а яйця є хорошим джерелом білка та необхідних поживних речовин.

Також непогана ідея - почати свій день з тарілки вівсянки. Як зробити так, щоб вівсяна каша вийшла і смачною, і корисною, УНІАН вже розповідав раніше.

Більший швидкий варіант - цільнозернові пластівці або мюслі з низьким вмістом цукру. Їх можна їсти з молоком або рослинним молоком (соєвим, вівсяним, мигдальним). Також не займе багато часу приготування грецького йогурту з фруктами і горіхами. Краще вибирати йогурт з високим вмістом білка і пробіотиків. Фрукти і ягоди можна вибрати на свій смак, як і горіхи - вони додадуть хрускоту і корисних жирів в ваш сніданок.

Джерело: УНІАН

Пропускаєте сніданок? Це може коштувати вам здорових кісток - вчені жахнули заявою

п’ятниця, 12 вересень 2025, 16:12

Здоров’я кісток - це не лише кальцій, вітамін D і фізичні вправи. Нове масштабне дослідження показало: вирішальним може бути ще й час, коли ви їсте, передають Патріоти України. Американські науковці проаналізували дані понад 927 тисяч дорослих і виявил...

Ви - це те, що ви їсте? Вчені з’ясували, як дієта може формувати вашу особистість

п’ятниця, 12 вересень 2025, 13:05

Чи може те, що ми їмо, визначати, ким ми є? Науковці дедалі частіше відповідають на це запитання ствердно. Ідея "ти є те, що ти їси", яку ще в XIX столітті вважали радше метафорою, нині отримує наукове підтвердження, передають Патріоти України. Огляд д...