Повільний вбивця шлунка: Чому не можна їсти бутерброд з ковбасою в жодному разі

Готувати цей кулінарний шедевр так просто, а брати з собою на навчання або роботу так зручно, що ніхто і не замислюється, чим шкідливий бутерброд з сиром або ковбасою, передають Патріоти України.

Ба більше, багатьом може здатися, що ковбаси і сир містять білок і кальцій, а значить чудово підходять для сніданку. Але насправді користі від такої їжі зовсім небагато, а ось ризиків - море. Чим такі небезпечні бутерброди - розповість УНІАН.

Чому не можна їсти бутерброд з ковбасою і сиром - пояснення

Відповідь може бути не зовсім очевидною, але причин, чому шкідливо їсти бутерброди (особливо - щодня) одразу кілька.

Оброблене м'ясо, таке як ковбаси, зазвичай містить багато натрію - солі. При надмірному вживанні натрію від підвищеного артеріального тиску та інших серцево-судинних проблем нікуди не подітися.

Крім того, ковбаса та сир містять велику кількість насичених жирів. Вживання їх у надлишку може збільшити ризик серцевих захворювань та інших проблем зі здоров'ям. А якщо додати в бутерброд ковбасу, підсмажену на сковороді або у фритюрі, ситуація стане ще гіршою, адже вміст жирів і трансжирів, які шкідливі для здоров'я, тільки зросте. Тож відповідь на запитання про те, чи шкідливі гарячі бутерброди з сиром і ковбасою, також позитивна.

Чи можна харчуватися бутербродами - корисні альтернативи сиру та ковбасі

Вирішальне значення для збалансованого сніданку відіграють клітковина, вітаміни і мінерали, а їх високим вмістом сир з ковбасою навряд чи можуть похвалитися. Хорошою альтернативою можуть стати тости (чудово, якщо цільнозернові!). Наприклад, ковбасу і сир можна замінити нарізаним скибочками авокадо і омлетом або яйцями-пашот. Авокадо містить корисні жири, а яйця є хорошим джерелом білка та необхідних поживних речовин.

Також непогана ідея - почати свій день з тарілки вівсянки. Як зробити так, щоб вівсяна каша вийшла і смачною, і корисною, УНІАН вже розповідав раніше.

Більший швидкий варіант - цільнозернові пластівці або мюслі з низьким вмістом цукру. Їх можна їсти з молоком або рослинним молоком (соєвим, вівсяним, мигдальним). Також не займе багато часу приготування грецького йогурту з фруктами і горіхами. Краще вибирати йогурт з високим вмістом білка і пробіотиків. Фрукти і ягоди можна вибрати на свій смак, як і горіхи - вони додадуть хрускоту і корисних жирів в ваш сніданок.

Джерело: УНІАН

Цей лайфхак виручить: Що робити, якщо улюблені джинси сіли після прання

четвер, 21 листопад 2024, 22:10

Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...