Повітряна шарлотка за 40 хвилин - рецепт одного з найпопулярніших десертів в Україні

Нещодавно пошуковик Google опублікував список найпопулярніших рецептів страв, які шукають в інтернеті українці. Рецепт шарлотки опинився на 4 місці у цьому рейтингу. З цієї нагоди ми розповімо, як швидко приготувати цей повітряний яблучний пиріг з насиченим смаком та приємним ванільним ароматом, зазначають Патріоти України.

Для приготування яблучної шарлотки знадобляться такі інгредієнти:

  • яйця – 2-3 шт.
  • яблука – 5-6 шт.
  • борошно – 1 склянка на 250 мл
  • цукрова пудра для присипки – 2-3 ст. л.
  • ваніль – 10 г
  • цукор – пів склянки
  • дрібка кориці
  • дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Нарізати маленькими кубиками або тонкими скибками яблука (можна в шкірці або почищені), як вам більше до смаку. Трохи посипати їх цукром та корицею.
  2. Збити яйця з цукром до пінки, додати просіяне борошно, сіль, ваніль і збити до однорідної субстанції без грудочок.
  3. Викладіть на дно форми для випікання половину яблук, залийте половиною тіста, зверху покладіть яблука, які залишились та залийте залишками тіста.
  4. Випікайте пиріг в духовці 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
  5. Залиште шарлотку в формі на 15-20 хвилин, щоб вона охолола, а потім викладіть її на дошку, перевернувши.
  6. Смачного!

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:09

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...