Позбавляємося антибіотиків у курці: ТОП-3 способи, про які мало хто знає

Куряче м’ясо - один із найбюджетніших і найпростіших у приготуванні продуктів. З курячого філе можна приготувати чудові відбивні або смачні котлети. Гомілки можна смачно запікати в духовці, а курячі крила можна посмажити, передають Патріоти України.

На жаль, ми не можемо бути впевненими як покупне м’ясо — часто воно може бути з антибіотиками. Як їх позбудеться, розповімо разом з Food Oboz.

Як позбутися антибіотиків у курячому м’ясі

Варити курку двічі. Річ у тому, що в процесі варіння частина токсинів потрапляє у воду. Тому першу воду потрібно обов’язково злити після закипання. Потім необхідно повторно залити м’ясо чистою водою і відварити — так ви позбавитеся більшої частини шкідливих речовин.

У внутрішній частині курки накопичується більшість токсинів. З цієї причини завжди добре мийте м’ясо і викидайте всі нутрощі.

Найкращий спосіб позбутися хімії в курці – зняти шкіру. Саме м’ясо необхідно замочити у розчині з води, солі та лимонного соку.

Для приготування такого розчину змішайте літр води, 3-4 столові ложки солі та пару столових ложок лимонного соку. Все перемішайте, покладіть туди курку і залиште маринуватися протягом кількох годин. Після цього рідину злийте і залийте новим розчином з тих же компонентів.

Як коти проявляють любов: ТОП-7 ознак, що ваш улюбленець вас обожнює

п’ятниця, 24 жовтень 2025, 18:09

Коти здаються незалежними й байдужими, але насправді вони тонко проявляють прихильність - просто не так, як люди. Якщо знати їхню “мову любові”, легко зрозуміти, що пухнастик справді вас обожнює, передають Патріоти України. 1. Треється об вас головою ч...

Зовсім не екзотика! Дослідники назвали "суперфуд" для шкіри та мозку, який є у кожному супермаркеті

п’ятниця, 24 жовтень 2025, 16:50

Правильне та збалансоване харчування є запорукою міцного здоров’я людини. Те, що ми їмо щодня, неабияк впливає на наше самопочуття та організм. Дослідники розповіли, про супер’їжу, яка допомагає знизити ризик деменції та покращити стан шкіри. Про це пи...