Позбавить від головного болю та допоможе схуднути! Що ви не знали про користь кави

Кава - найпопулярніший напій у світі. Багато людей не уявляють життя без нього вранці, в обід і навіть увечері, передають Патріоти України.

Користь напою, що бадьорить незаперечна, говорять фахівеці. На додаток до його енергетичного ефекту, кава була пов'язана з довгим списком потенційних переваг для здоров'я, що дає вам ще більше причин почати пити каву.

Як кава діє на організм

Кава містить кофеїн - стимулятор центральної нервової системи, відомий своєю здатністю боротися з втомою і підвищувати рівень енергії.

Одне невелике дослідження показало, що споживання кофеїну збільшує час до стомлення під час велотренувань на 12%.

Моментальні результати:

  • Прискорює реакцію і покращує роботу головного мозку — кофеїн стимулює нервову систему і підвищує кров'яний тиск.
  • Позбавляє від головного болю: кофеїн має властивості анальгетика і часто входить до складу болезаспокійливих засобів.
  • Допомагає від астми і бронхіту — що міститься в каві теофілін також розширює і розкриває дихальні шляхи. Іноді хворим, які недавно були прооперовані, дають ліки з вмістом кави, щоб стимулювати дихальні процеси.

У довгостроковій перспективі:

  • У каві містяться поліфеноли (Вид антиоксидантів), які роблять клітини більш стійкими до пошкодження, запобігають високий кров'яний тиск і передчасне старіння. Цікаво, що кількість антиоксидантів у каві з кофеїном така ж, як у каві без кофеїну.
  • Кава змінює рівень пептидів кишечника - гормонів, які контролюють почуття голоду або ситості, що дуже корисно, якщо ви на дієті. Крім того, в ньому міститься лише 5 калорій на 200 мл.

Кава при схудненні

Згідно з деякими дослідженнями, кава може впливати на накопичення жиру і підтримувати здоров'я кишечника, що може бути корисно для контролю ваги.Наприклад, один огляд 12 досліджень показав, що споживання кави може бути пов'язано зі зменшенням жирових відкладень, особливо у чоловіків.

Крім того, одне дослідження показало, що люди, які випивали від однієї до двох чашок кави в день, на 17% частіше відповідали рекомендованим рівням фізичної активності в порівнянні з тими, хто пив менше однієї чашки в день.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...