Позбавить взуття від скрипу і не тільки - цей копійчаний засіб потрібний усім

Взуття часто скрипить при носінні або вбирає вологу. А ще чим довше термін експлуатації, тим гірший у нього зовнішній вигляд. Щоб ваші черевики чи туфлі якомога довше зберігали привабливий вигляд, допоможе звичайна лляна олія, передають Патріоти України.

Про це повідомили на порталі Work Gearz. Цей простий засіб не тільки надасть симпатичного блиску вашому взуттю, але й допоможе йому довше прослужити.

Скрип взуття

Часто взуття, особливо шкіряне, при ходьбі видає неприємний скрип. Щоб цього позбутися, використовуйте лляну олію. Цей засіб складається з мікроспор, у яких є глікроліди – продукти переробки лляних олій. Саме ці полімерні матеріали захищають взуття та позбавляють його скрипу, знижуючи тертя швів. Щоб взуття перестало скрипіти, достатньо змочити ганчірочку невеликою кількістю лляної олії та протерти підошву.

Захист від вологи

Як і будь-яке інше масло, лляне здатне відштовхувати воду. Воно складається з нерозчинних у воді жирних кислот, які можуть перешкоджати воді у проникненні в поверхню і, отже, у процесі окислення-відновлення, що захищає поверхню від руйнування.

Щоб не витрачатися на дорогі водовідштовхувальні спреї, можна змастити взуття лляною олією. Завдяки їй на поверхні взуття утворюється гідрофобний шар, який захищає взуття від бруду, води, реагентів, плям та інших рідин.

Лише спробуйте! Як приготувати ароматний та смачний картопляний хліб

неділя, 5 травень 2024, 12:09

Хліб з картоплі - поживно та смачно. Цей рецепт може стати ще одним цінним надбанням у вашій кулінарній книзі. Зробіть собі і близьким приємне - спечіть картопляний хліб, передають Патріоти України. Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:. ...

Куди там ресторанній! Картопля по-селянськи в духовці, яку кожен зможе приготувати

неділя, 5 травень 2024, 11:15

Приготувати картоплю по-селянськи не є складним завданням. Потрібно тільки мати натхнення та трохи продуктів, щоб зробити смачну закуску або гарнір до вечері, передають Патріоти України. Для приготування знадобляться наступні продукти:. Картоплю вимийт...