
Остигла кава з молоком або з вершками може нести ризик для здоров'я. Чому такий напій небезпечний, розповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Лікарі зазначили, що в напоях за кімнатної температури з часом починають розмножуватися різні мікроорганізми. Чорній каві нічого не загрожує протягом кількох годин, а ось каву з молоком або вершками надовго залишати не можна.
Волога є оптимальним середовищем для розвитку бактерій і мікроорганізмів. Якщо ви додали молоко до кави, то ризик розмноження в ній мікроорганізмів у багато разів збільшується. Тож такий напій потрібно випити в найближчу годину, порадили фахівці.
Експерти додали, що з часом у кави також змінюється смак, з'являється гіркота і зникає аромат.
Звичайно ж, у вчорашньої кави такого аромату і смаку не буде, вона досить бідна і не матиме такого розбурхуючого ефекту, попередили дієтологи.
Найкраще, на думку експертів, дотримуватися золотого правила: їжі та напоїв потрібно готувати стільки, скільки можна з'їсти й випити за раз, тоді вони будуть максимально корисними й нешкідливими.
Візуальні тести на основі оптичних ілюзій стали одним із найцікавіших способів самопізнання. Вони дозволяють швидко зчитати реакцію підсвідомості та побачити риси, які складно усвідомити раціонально. Дивіться зображення нижче, передають Патріоти Україн...
Через часті та тривалі вимкнення світла дедалі більше українців користуються генераторами. Пристрій дійсно допомагає забезпечити освітлення, тепло та роботу необхідної техніки. Та юристи нагадують, що генератор - це обладнання з підвищеною небезпекою, ...