Позбудьтеся цієї звички! Чому категорично не можна пити остиглу каву

Остигла кава з молоком або з вершками може нести ризик для здоров'я. Чому такий напій небезпечний, розповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Лікарі зазначили, що в напоях за кімнатної температури з часом починають розмножуватися різні мікроорганізми. Чорній каві нічого не загрожує протягом кількох годин, а ось каву з молоком або вершками надовго залишати не можна.

Волога є оптимальним середовищем для розвитку бактерій і мікроорганізмів. Якщо ви додали молоко до кави, то ризик розмноження в ній мікроорганізмів у багато разів збільшується. Тож такий напій потрібно випити в найближчу годину, порадили фахівці.

Експерти додали, що з часом у кави також змінюється смак, з'являється гіркота і зникає аромат.

Звичайно ж, у вчорашньої кави такого аромату і смаку не буде, вона досить бідна і не матиме такого розбурхуючого ефекту, попередили дієтологи.

Найкраще, на думку експертів, дотримуватися золотого правила: їжі та напоїв потрібно готувати стільки, скільки можна з'їсти й випити за раз, тоді вони будуть максимально корисними й нешкідливими.

Дуже "токсичні": Ці 9 типів людей отруюють ваше життя - тримайтеся від них подалі!

понеділок, 15 вересень 2025, 23:10

Коли ви чуєте фразу "токсична людина", що приходить вам на думку? Можливо, маніпулятор або хтось, хто постійно псує настрій. Насправді ж токсичність проявляється у різних формах, і ось 9 найпоширеніших типів, з якими краще не мати справ, передають Патр...

Психологічний тест: Виберіть серце - і дізнайтеся, чого вам бракує в стосунках

понеділок, 15 вересень 2025, 19:13

Ідеальних людей і стосунків не існує. Кожні відносини потребують уваги і роботи над собою. Якщо ми це забуваємо, виникають проблеми: відчуття незадоволеності, порожнечі або неповноцінності, передають Патріоти України. Психологічна гра «Виберіть серце» ...