Позбудьтеся цієї звички! Чому категорично не можна пити остиглу каву

Остигла кава з молоком або з вершками може нести ризик для здоров'я. Чому такий напій небезпечний, розповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Лікарі зазначили, що в напоях за кімнатної температури з часом починають розмножуватися різні мікроорганізми. Чорній каві нічого не загрожує протягом кількох годин, а ось каву з молоком або вершками надовго залишати не можна.

Волога є оптимальним середовищем для розвитку бактерій і мікроорганізмів. Якщо ви додали молоко до кави, то ризик розмноження в ній мікроорганізмів у багато разів збільшується. Тож такий напій потрібно випити в найближчу годину, порадили фахівці.

Експерти додали, що з часом у кави також змінюється смак, з'являється гіркота і зникає аромат.

Звичайно ж, у вчорашньої кави такого аромату і смаку не буде, вона досить бідна і не матиме такого розбурхуючого ефекту, попередили дієтологи.

Найкраще, на думку експертів, дотримуватися золотого правила: їжі та напоїв потрібно готувати стільки, скільки можна з'їсти й випити за раз, тоді вони будуть максимально корисними й нешкідливими.

Як Apple Watch змінює звички: повідомлення, спорт і музика на зап’ясті

п’ятниця, 17 жовтень 2025, 14:33

Щодня ми шукаємо способи зробити свої справи простішими й комфортнішими. У цьому допомагає Apple Watch в COMFY – розумний годинник, який об’єднує технології, стиль і турботу про здоров’я в одному пристрої. Він дає змогу залишатися на зв’язку, стежити з...

Бережіться! Недосипання може вбити - ось яку смертельну хворобу воно провокує

п’ятниця, 17 жовтень 2025, 13:07

У "сов" вищий індекс маси тіла, ширша талія, більше прихованого жиру в організмі і майже на 50% вищий за ризик розвитку діабету 2 типу, ніж у тих, хто лягає спати раніше. Це випливає з нового дослідження, яке було представлене на щорічних зборах Європе...