Позбутися цвілі простіше, ніж здається: ТОП-2 доступні засоби від грибка

На жаль іноді попри всі зусилля, на стінах чи біля вікон з’являється грибок. У такому разі найголовніше – діяти швидко та рішуче, щоб він не поширився по всьому приміщенню, оскільки він небезпечний для здоров’я, передають Патріоти України.

Цвіль у квартирі зазвичай має вигляд сірого або чорного нальоту з характерним неприємним запахом. Найчастіше вона з’являється через надто високу вологість у приміщенні. Як тільки ви помітили перші плями грибка на поверхнях, треба відразу вживати заходів. Якщо використовувати сильні хімічні засоби не хочеться, на допомогу прийдуть два надійні продукти.

Як прибрати грибок зі стін

Для приготування ефективних засобів від плісняви знадобиться:

  • розпилювач,
  • губка,
  • вода,
  • масло чайного дерева,
  • оцет.

Залийте дві чайні ложки олії чайного дерева двома склянками теплої води та перемішайте. Перелийте в пляшку, потім обприскуйте стінки та залиште на три дні. Не чіпайте оброблені ділянки весь цей час. Нарешті витріть залишки плісняви водою з милом і ретельно висушіть, коли закінчите.

Після олії чайного дерева можна використовувати оцет. Змішайте його з водою у пропорції 4:1. Перелийте суміш у пляшку і рясно обприскуйте стіну. Залиште сохнути приблизно годину, потім ретельно потріть. Для впевненості ви можете повторити обидва кроки за кілька днів.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...