Пожовклі плиткові шви і цвіль - виправити ситуацію простіше простого

Досить часто через тепло і вологість додається неприємність у вигляді чорної цвілі. Відтерти її не так просто, тому що грибок проникає вглиб. Як же бути: змиритися, або задуматися про тотальне оновлення плитки? Насправді проблема вирішується простіше простого, і буде потрібен для цього всього один недорогий засіб, передають Патріоти України.

Нам необхідно, щоб розчин для боротьби з пліснявими грибками проник також глибоко, як і сама цвіль. Для цього він повинен бути досить рідким, але концентрованим. Візьміть 1 літр води і додайте в нього 5 столових ложок миючого гелю «білизна». Бажано використовувати саме гель. Розчин потрібно ретельно перемішати і перелити в ємність з пульверизатором.

Працюючи з "білизною" не забудьте захистити руки, а оскільки рідина буде розбризкуватися, то не зайвим буде захистити і органи дихання. Отже, рясно нанесіть розчин на плитку, шви і місця, де з'явилася цвіль.

Якщо є можливість, особливо забруднені місця бажано додатково обробити старою зубною щіткою. Після цього потрібно залишити розчин на поверхні на 10-15 хвилин. За цей час він глибоко проникне у шви. Якщо проблема з чорною цвіллю дуже серйозна, то додатково місця її скупчення можна обробити зубною щіткою, на яку наноситься нерозбавлений гель «білизна». Після зазначеного часу, розчин з поверхні змивається за допомогою душу і звичайної ганчірочки. Тепер ваш кахель і шви між ним виглядають ідеально чистими!

Кава натщесерце: Як вона впливає на ваш кишківник - наукове пояснення

середа, 13 серпень 2025, 18:12

Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...

Все просто! Як приготувати рис, щоб він був ще смачнішим

середа, 13 серпень 2025, 17:45

Ваш рис може мати значно кращий смак, якщо ви під час його приготування виконаєте один простий крок, який займає лише 15 секунд, передають Патріоти України. Марк Біттман, відомий кулінарний автор і колумніст New York Times, розкрив просту пораду, яка м...