Поживний перекус нашвидкуруч: Як приготувати італійські грінки з сиром і шинкою

Коли часу мало, а поїсти потрібно, на допомогу завжди прийдуть грінки. Це швидко, смачно і готується майже з усього, що є в холодильнику, передають Патріоти України.

Італійські грінки з шинкою і сиром

Складові:

  • 2 скибочки тостового хліба,
  • по 4 скибочки шинки і моцарели,
  • яйце,
  • столова ложка молока,
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

1. Збиваємо яйця з молоком, сіллю і перцем. Сир і шинку тонко нарізаємо. Хліб нарізаємо скибочками, а потім – по діагоналі, щоб вийшли трикутники.

2. Трохи занурюємо хліб в яєчну суміш з одного боку так, щоб він не просочився повністю, на іншу викладаємо сир і шинку, накриваємо другим скибочкою, теж змоченим в яйці.

3. Обсмажуємо на грилі або запікаємо у духовці до золотистої скоринки. Смачного!

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.

Це може здивувати! Як знежирені продукти провокують целюліт

четвер, 25 грудень 2025, 18:47

Попри популярність дієт, що базуються на продуктах з маркуванням "0% жиру", сучасні дослідження в галузі нутриціології та дерматології дедалі частіше вказують на зворотний ефект. Відмова від корисних жирів на користь знежирених аналогів не лише не допо...