Практично ніхто не знає відповіді! Ось чому ковбасу нарізають навскіс

Чи звертали ви увагу, що дуже часто і в магазинах, і на святкових столах ковбаса порізана навскіс? Разом із ТСН розповімо, чому саме так, передають Патріоти України.

Легенда про такий спосіб нарізки ковбаси

Існує легенда про одного м’ясника, якому в черевик залізла миша і він пішов на роботу з однією босою ногою. Через це м’ясник не міг зосередитися і нарізав ковбасу навскіс. Потім виявилось, що така ковбаса виглядає більш привабливо і з того часу в магазині почали нарізувати продукт тільки так.

Справжні причини нарізки ковбаси навскіс

Справа в тому, що нарізати продукт таким чином зручніше. М’ясо легше поділяється на окремі скибочки – ковбаса не розвалюється та не втрачає форму.

Крім того, нарізана під кутом 35-45 градусів ковбаса привабливіше виглядає і більше привертає увагу покупців. Крім того, завдяки косому зрізу краще оцінити якість товару, його склад.

Такий надріз також створює ефект, що ковбаси більше, ніж є насправді. Наприклад, для одного бутерброду вистачить 1-2 нарізаних навскіс скибок. Якщо різати рівно, то продукту знадобиться більше.

Також вважається, що смак нарізаних під кутом продуктів відчувається краще завдяки більшій площі зіткнення з ротовою порожниною. До того ж, це один із способів економії — тонкі скибочки під кутом дозволяють "розтягнути" задоволення від довше ковбаси.

Варто знати! Дефіцит цих вітамінів та мінералів може заважати схудненню

середа, 21 травень 2025, 17:30

Багато хто, прагнучи позбутися зайвих кілограмів, ретельно контролює свій раціон та регулярно займається спортом. Однак бувають випадки, коли, незважаючи на всі зусилля, стрілка ваг вперто показує одне й те саме число. Причиною цього можуть бути не лиш...

Дачникам на замітку! Чому агрономи не радять викидати паростки з картоплі

середа, 21 травень 2025, 16:35

Не поспішайте їх викидати — ці паростки можуть стати корисними помічниками на вашій грядці, передають Патріоти України. Висаджені в ґрунт на глибину близько 7 см і рясно политі за температури не нижче +10 °C, вони добре приживаються і дають нові рослин...