Працює на 100%! Геніальний дешевий спосіб відчистити чайник від накипу

Чищення чайника від накипу - не найчастіша процедура, коли йдеться про наведення ладу на кухні. Однак вона допомагає дещо зменшити рахунки за електроенергію, якщо йдеться про електричний чайник, і в будь-якому разі поліпшити смак напоїв. Адже вапняний наліт не дає приладу працювати нормально і впливає на якість води, передають Патріоти України.

Видання Express розповіло про простий та дешевий спосіб чищення чайника, який можна використовувати раз на місяць, щоби підтримувати чистоту всередині нагрівального пристрою. І знадобиться для цього просто звичайний лимон.

Щоби почистити прилад, необхідно витиснути в його резервуар один середній лимон. Також можна використати готовий кулінарний (не солодкий) лимонний сік. Кислота в його складі добре розчинить вапно, а також продезінфікує чайник. Щоби сік спрацював, потрібно до нього додати воду до того рівня, де в чайнику є накип, і закип’ятити її.

Після того, як вода закипить, чайник потрібно зняти з вогню – електричні моделі відключаться самі – і залишити сік працювати на 10-15 хвилин. За цей час кислота поступово розчинить вапно. Воно також може почати плавати у воді. Після чищення воду з соком залишиться злити і чайник прополоскати. У ньому залишиться аромат лимона. Якщо ви хочете позбутись цього запаху, просто ще раз закип’ятіть у пристрої воду і злийте її.

Аналогічним чином може спрацювати і розчин білого оцту з водою у співвідношенні 1:1. Але оцет має специфічний аромат і, щоби прибрати його, чайник можливо доведеться кип’ятити кілька разів.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...