Працює на 100%! Геніальний дешевий спосіб відчистити чайник від накипу

Чищення чайника від накипу - не найчастіша процедура, коли йдеться про наведення ладу на кухні. Однак вона допомагає дещо зменшити рахунки за електроенергію, якщо йдеться про електричний чайник, і в будь-якому разі поліпшити смак напоїв. Адже вапняний наліт не дає приладу працювати нормально і впливає на якість води, передають Патріоти України.

Видання Express розповіло про простий та дешевий спосіб чищення чайника, який можна використовувати раз на місяць, щоби підтримувати чистоту всередині нагрівального пристрою. І знадобиться для цього просто звичайний лимон.

Щоби почистити прилад, необхідно витиснути в його резервуар один середній лимон. Також можна використати готовий кулінарний (не солодкий) лимонний сік. Кислота в його складі добре розчинить вапно, а також продезінфікує чайник. Щоби сік спрацював, потрібно до нього додати воду до того рівня, де в чайнику є накип, і закип’ятити її.

Після того, як вода закипить, чайник потрібно зняти з вогню – електричні моделі відключаться самі – і залишити сік працювати на 10-15 хвилин. За цей час кислота поступово розчинить вапно. Воно також може почати плавати у воді. Після чищення воду з соком залишиться злити і чайник прополоскати. У ньому залишиться аромат лимона. Якщо ви хочете позбутись цього запаху, просто ще раз закип’ятіть у пристрої воду і злийте її.

Аналогічним чином може спрацювати і розчин білого оцту з водою у співвідношенні 1:1. Але оцет має специфічний аромат і, щоби прибрати його, чайник можливо доведеться кип’ятити кілька разів.

Допоможуть позбутися жиру на животі! ТОП-5 напоїв, які слід пити перед сном

субота, 18 травень 2024, 21:28

Схуднення вимагає терпіння, дисципліни та зосередженості на підтримці здорового способу життя. Звертаючи увагу на те, що ви споживаєте перед сном, ви можете суттєво вплинути на процес втрати ваги. За словами News Bytes, включення цих п'яти напоїв перед...

Вдвічі більше смаку та аромату! Названо найкращі спеції для фаршу в чебуреки

субота, 18 травень 2024, 21:07

Фарш для чебуреків - повноцінна начинка, яку потрібно правильно підготувати та ароматизувати. Якщо цього не зробити, смак буде досить прісний. М’ясо та й м’ясо, але ж хочеться відчути більше смаку. Для цього потрібні спеції. Для кожного різновиду м’яса...