Працює за одну ніч! Простий лайфхак з очищення духовки подолає навіть застарілі плями

При прибиранні на кухні найбільше доводиться приділяти увагу миттю витяжки та чищенню духовки. З останнім допоможуть впоратися деякі підручні засоби, які або вже є у вашому будинку, або коштуватимуть досить дешево, передають Патріоти України.

Як пише видання Express, харчова сода є натуральним продуктом, який відмінно очищає різні поверхні. Тому простий і зрозумілий лайфхак із використанням соди ідеально очистить духовку лише за одну ніч.

Лайфхак з очищення духовки

Що потрібно робити:

  1. Вийміть решітки та деко з духовки й замочіть у раковині.
  2. Наповніть миску гарячою водою. Встановіть духовку на 220 градусів та помістіть миску в духовку. Залишіть так на 30 хвилин.
  3. Коли духовка трохи охолоне, змішайте одну столову ложку рідкого мийного засобу та одну столову ложку харчової соди. Нанесіть суміш на стінки та дверцята духовки. Потім залиште пасту, поки духовка ще остигає.
  4. Зіскребіть весь бруд, а також пасту з харчової соди, використовуючи мочалку.
  5. Наповніть раковину гарячою мильною водою і залиште решітки для духовки остигати на ніч.
  6. Вранці зіскребіть бруд грудкою фольги або металевою мочалкою.

А ви це знали? Чи варто прати рушники в гарячій воді

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:30

Враховуючи, що більшість людей користуються рушниками щодня, дуже важливо, щоб вони були чистими та гігієнічними. Рушники можуть вбирати піт та інші жири тіла, що може призвести до розмноження бактерій, якщо їх не ретельно очищати, передають Патріоти У...

От у чому секрет! Які прянощі додати до смаженої картоплі, щоб зробити її смачнішою

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:14

Далеко не всі господині додають до смаженої картоплі спеції: на їх думку у страви повинен залишатися природний смак. Інші ж, навпаки, додають дуже багато приправ. Це теж не найкраще відбивається на фінальній якості смаженої картоплі, передають Патріоти...