Коли солити і як подати молоду картоплю, щоб відчути себе як в Одесі.
Молоду картоплю ретельно вимити і очистити за допомогою щітки або жорсткої кухонної губки. Очищену картоплю вимити і залити холодною водою. Бажано чистити картоплю перед варінням.
Заливши картоплю водою, поставити каструлю на вогонь. У воду додати кілька гілочок кропу. Не солити.
Варити картоплю до готовності 25 хвилин, після чого повністю злити воду. Гілочки кропу прибрати.
Великий пучок раннього кропу вимити, висушити рушником і дрібно порубати. Ранній часник очистити від верхніх оболонок і вимити. Дрібно нарізати молодий часник разом із зеленим листям.
На сковороді розігріти 30 грамів рослинної олії і потім додати 70 грамів вершкового масла. Коли вершкове масло трохи нагріється, перекласти на сковороду відварну картоплю і хвилин 5 прогрівати на середньому вогні. Потім посолити, додати білу частину часнику і трохи підсмажити, струшуючи сковороду, кілька хвилин.
За хвилину до готовності висипати в картоплю зелену частину часнику і кріп і ретельно вимішати. Додати ще шматочок вершкового масла і швидко подавати до столу.
Моя бабуся, у якої я вчився готувати, додавала ще й ложку жирної сметани вже прямо в тарілку. Мої діти віддають перевагу молодій картоплі без сметани, тож я подаю сметану окремо.
Андрій Величко
Шалено смачна. Як правильно приготувати тушковану картоплю
— Прогріваючи картоплю з часником важливо знайти той самий момент, коли часник ще не втратить свою текстуру і збереже аромат, але це питання досвіду і навику.
— Важливо не зберігати очищену картоплю у воді. Буде несмачно.
— Солити молоду картоплю потрібно вже після варіння.
— Вершкового масла в картоплі багато не буває.
— На кілограм картоплі необхідно 50 грамів кропу, 50 грамів раннього часнику і 100 грамів домашнього вершкового масла.
Картопляні чіпси давно стали популярною закускою, без якої не обходиться жоден кіносеанс або вечірка. Проте, регулярне вживання цього хрусткого задоволення може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. І мова не лише про зайві кілограми, передают...
Хоч ми й охоче експериментуємо з новими рецептами, звичайна варена картопля досі залишається основою домашніх страв. Вона смачна, ситна й універсальна. Проте її приготування часто здається нудним і довгим. Добре, що є прості трюки, які не лише прискоря...