Правила по-одеськи: Як має бути приготована молода картопля

Коли солити і як подати молоду картоплю, щоб відчути себе як в Одесі.

Молоду картоплю ретельно вимити і очистити за допомогою щітки або жорсткої кухонної губки. Очищену картоплю вимити і залити холодною водою. Бажано чистити картоплю перед варінням.

Заливши картоплю водою, поставити каструлю на вогонь. У воду додати кілька гілочок кропу. Не солити.
Варити картоплю до готовності 25 хвилин, після чого повністю злити воду. Гілочки кропу прибрати.
Великий пучок раннього кропу вимити, висушити рушником і дрібно порубати. Ранній часник очистити від верхніх оболонок і вимити. Дрібно нарізати молодий часник разом із зеленим листям.
На сковороді розігріти 30 грамів рослинної олії і потім додати 70 грамів вершкового масла. Коли вершкове масло трохи нагріється, перекласти на сковороду відварну картоплю і хвилин 5 прогрівати на середньому вогні. Потім посолити, додати білу частину часнику і трохи підсмажити, струшуючи сковороду, кілька хвилин.
За хвилину до готовності висипати в картоплю зелену частину часнику і кріп і ретельно вимішати. Додати ще шматочок вершкового масла і швидко подавати до столу.
Моя бабуся, у якої я вчився готувати, додавала ще й ложку жирної сметани вже прямо в тарілку. Мої діти віддають перевагу молодій картоплі без сметани, тож я подаю сметану окремо.



Андрій Величко
Шалено смачна. Як правильно приготувати тушковану картоплю
— Прогріваючи картоплю з часником важливо знайти той самий момент, коли часник ще не втратить свою текстуру і збереже аромат, але це питання досвіду і навику.

— Важливо не зберігати очищену картоплю у воді. Буде несмачно.

— Солити молоду картоплю потрібно вже після варіння.

— Вершкового масла в картоплі багато не буває.

— На кілограм картоплі необхідно 50 грамів кропу, 50 грамів раннього часнику і 100 грамів домашнього вершкового масла.
Джерело: НВ

Як приготувати фаршировані перці та не переборщити із жиром: Простий рецепт

середа, 23 червень 2021, 10:27

Влітку як ніколи важливо вживати в їжу якомога більше сезонних овочів, щоб отримати з них максимум корисних вітамінів і мікроелементів. І якщо ви вже не раз готували молоду картоплю, на цей раз зробіть фаршировані перці. Ця страва досить проста в приго...

Наслідки можуть бути дуже сумні: Експерти назвали напої, які не варто пити в спеку

середа, 23 червень 2021, 9:59

В Україні настала справжня спека, і це означає не тільки відпочинок на пляжі, а ще й стрес для організму. У спекотну погоду людина може втрачати до 4 літрів вологи в день, у звичайну погоду - це близько 2 літрів. Тому дуже важливо пити, але не всі напо...