Правила по-одеськи: Як має бути приготована молода картопля

Коли солити і як подати молоду картоплю, щоб відчути себе як в Одесі.

Молоду картоплю ретельно вимити і очистити за допомогою щітки або жорсткої кухонної губки. Очищену картоплю вимити і залити холодною водою. Бажано чистити картоплю перед варінням.

Заливши картоплю водою, поставити каструлю на вогонь. У воду додати кілька гілочок кропу. Не солити.
Варити картоплю до готовності 25 хвилин, після чого повністю злити воду. Гілочки кропу прибрати.
Великий пучок раннього кропу вимити, висушити рушником і дрібно порубати. Ранній часник очистити від верхніх оболонок і вимити. Дрібно нарізати молодий часник разом із зеленим листям.
На сковороді розігріти 30 грамів рослинної олії і потім додати 70 грамів вершкового масла. Коли вершкове масло трохи нагріється, перекласти на сковороду відварну картоплю і хвилин 5 прогрівати на середньому вогні. Потім посолити, додати білу частину часнику і трохи підсмажити, струшуючи сковороду, кілька хвилин.
За хвилину до готовності висипати в картоплю зелену частину часнику і кріп і ретельно вимішати. Додати ще шматочок вершкового масла і швидко подавати до столу.
Моя бабуся, у якої я вчився готувати, додавала ще й ложку жирної сметани вже прямо в тарілку. Мої діти віддають перевагу молодій картоплі без сметани, тож я подаю сметану окремо.



Андрій Величко
Шалено смачна. Як правильно приготувати тушковану картоплю
— Прогріваючи картоплю з часником важливо знайти той самий момент, коли часник ще не втратить свою текстуру і збереже аромат, але це питання досвіду і навику.

— Важливо не зберігати очищену картоплю у воді. Буде несмачно.

— Солити молоду картоплю потрібно вже після варіння.

— Вершкового масла в картоплі багато не буває.

— На кілограм картоплі необхідно 50 грамів кропу, 50 грамів раннього часнику і 100 грамів домашнього вершкового масла.
Джерело: НВ

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...