Коли солити і як подати молоду картоплю, щоб відчути себе як в Одесі.
Молоду картоплю ретельно вимити і очистити за допомогою щітки або жорсткої кухонної губки. Очищену картоплю вимити і залити холодною водою. Бажано чистити картоплю перед варінням.
Заливши картоплю водою, поставити каструлю на вогонь. У воду додати кілька гілочок кропу. Не солити.
Варити картоплю до готовності 25 хвилин, після чого повністю злити воду. Гілочки кропу прибрати.
Великий пучок раннього кропу вимити, висушити рушником і дрібно порубати. Ранній часник очистити від верхніх оболонок і вимити. Дрібно нарізати молодий часник разом із зеленим листям.
На сковороді розігріти 30 грамів рослинної олії і потім додати 70 грамів вершкового масла. Коли вершкове масло трохи нагріється, перекласти на сковороду відварну картоплю і хвилин 5 прогрівати на середньому вогні. Потім посолити, додати білу частину часнику і трохи підсмажити, струшуючи сковороду, кілька хвилин.
За хвилину до готовності висипати в картоплю зелену частину часнику і кріп і ретельно вимішати. Додати ще шматочок вершкового масла і швидко подавати до столу.
Моя бабуся, у якої я вчився готувати, додавала ще й ложку жирної сметани вже прямо в тарілку. Мої діти віддають перевагу молодій картоплі без сметани, тож я подаю сметану окремо.
Андрій Величко
Шалено смачна. Як правильно приготувати тушковану картоплю
— Прогріваючи картоплю з часником важливо знайти той самий момент, коли часник ще не втратить свою текстуру і збереже аромат, але це питання досвіду і навику.
— Важливо не зберігати очищену картоплю у воді. Буде несмачно.
— Солити молоду картоплю потрібно вже після варіння.
— Вершкового масла в картоплі багато не буває.
— На кілограм картоплі необхідно 50 грамів кропу, 50 грамів раннього часнику і 100 грамів домашнього вершкового масла.
Вишні є одними з найпопулярніших фруктів у садах, але, на жаль, вони часто бувають червивими. Найпоширенішим винуватцем є вишнева плодова муха — маленька мушка, личинки якої розвиваються всередині плоду. Замість використання хімічних обприскувань, деда...
М’які та ароматні пиріжки з начинками мало кого залишають байдужими. Але часто господарок непокоїть те, що довго таке частування зберігати не виходить. Вже на другий-третій день страва стає черствою, передають Патріоти України. Є один кулінарний секрет...