Правила, про які мовчать шашличники: Як посмажити ідеальний шашлик

Всі люблять соковитий шашлик. Це страва, яка потребує правильного підходу, а також вміння поводитися з м’ясом на мангалі. Ніби все просто, а насправді не дуже, передають Патріоти України.

Буває, що шашлик виходить підгорілий зовні, або сирий всередині. Або і те, і інше одразу. Ідеальний варіант, коли просмаження виходить рівномірним. Як правильно смажити м’ясо на мангалі, розповіли на ProstoWay.

Все починається з вибору правильного моменту закладання м'яса. Він наступає, коли дрова прогорають до вугілля. Коли воно вкриється білим попелом, можна ставити шампури. Жар має бути таким, щоб, якщо піднести руку на рівень шампурів, руці було гаряче, але можна було витримувати.

Дуже важливо обрати правильну відстань від вугілля до шампурів — приблизно 15-17 см. Перевертайте шампур, коли чуєте, як починає кипіти жир зі сторони вугілля. Дивіться, щоб м’ясо не підгорало. Загалом на мангалі м’ясо має провести приблизно 20-25 хвилин. Якщо довше — страва буде або підгорілою, або сухою.

Цей напій не містить кофеїну, але заряджає енергією краще за каву!

неділя, 3 серпень 2025, 18:45

У світі здорового харчування з’явився новий фаворит - ройбуш. Його все частіше називають "африканським еліксиром довголіття", і не даремно. Цей ароматний, янтарний настій не лише смачний, а й напрочуд корисний. Чим ройбуш кращий за каву і чорний чай? Р...

А ви це знали? Чому не можна зберігати помідори в холодильнику

неділя, 3 серпень 2025, 17:50

Помідори – це овоч, який має яскравий смак і насичений аромат, без яких важко уявити літні салати чи домашні страви. Проте багато хто звик одразу класти їх у холодильник, вважаючи, що так вони довше залишаться свіжими. Насправді це поширена помилка, як...