Правила, про які мовчать шашличники: Як посмажити ідеальний шашлик

Всі люблять соковитий шашлик. Це страва, яка потребує правильного підходу, а також вміння поводитися з м’ясом на мангалі. Ніби все просто, а насправді не дуже, передають Патріоти України.

Буває, що шашлик виходить підгорілий зовні, або сирий всередині. Або і те, і інше одразу. Ідеальний варіант, коли просмаження виходить рівномірним. Як правильно смажити м’ясо на мангалі, розповіли на ProstoWay.

Все починається з вибору правильного моменту закладання м'яса. Він наступає, коли дрова прогорають до вугілля. Коли воно вкриється білим попелом, можна ставити шампури. Жар має бути таким, щоб, якщо піднести руку на рівень шампурів, руці було гаряче, але можна було витримувати.

Дуже важливо обрати правильну відстань від вугілля до шампурів — приблизно 15-17 см. Перевертайте шампур, коли чуєте, як починає кипіти жир зі сторони вугілля. Дивіться, щоб м’ясо не підгорало. Загалом на мангалі м’ясо має провести приблизно 20-25 хвилин. Якщо довше — страва буде або підгорілою, або сухою.

Є чарівні звички! Як схуднути, не відмовляючи собі в смачному

субота, 28 вересень 2024, 12:30

Найефективніший підхід до схуднення полягає в ігноруванні модних трендів і зосереджені на надійних принципах здорового харчування. Щоб попрощатися із зайвими кілограмами, варто додати свого раціону корисні та поживні продукти, а також - активність, пер...

Відчуваєте "вічну втому"? Ось що стоїть за відчуттям виснаження і як з цим боротися

субота, 28 вересень 2024, 10:30

Сон є критично важливим для вашого здоров’я та загального самопочуття. Якщо ви не забезпечите своєму тілу достатню кількість відпочинку, це може мати негативний вплив на фізичний стан, концентрацію та поведінку, передають Патріоти України. Згідно з да...