Правила, про які мовчать шашличники: Як посмажити ідеальний шашлик

Всі люблять соковитий шашлик. Це страва, яка потребує правильного підходу, а також вміння поводитися з м’ясом на мангалі. Ніби все просто, а насправді не дуже, передають Патріоти України.

Буває, що шашлик виходить підгорілий зовні, або сирий всередині. Або і те, і інше одразу. Ідеальний варіант, коли просмаження виходить рівномірним. Як правильно смажити м’ясо на мангалі, розповіли на ProstoWay.

Все починається з вибору правильного моменту закладання м'яса. Він наступає, коли дрова прогорають до вугілля. Коли воно вкриється білим попелом, можна ставити шампури. Жар має бути таким, щоб, якщо піднести руку на рівень шампурів, руці було гаряче, але можна було витримувати.

Дуже важливо обрати правильну відстань від вугілля до шампурів — приблизно 15-17 см. Перевертайте шампур, коли чуєте, як починає кипіти жир зі сторони вугілля. Дивіться, щоб м’ясо не підгорало. Загалом на мангалі м’ясо має провести приблизно 20-25 хвилин. Якщо довше — страва буде або підгорілою, або сухою.

Ознаки, що ви застрягли в рутині: Як повернути драйв і зробити життя знову цікавим

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 23:10

Рутина - це з одного боку стабільність і спокій, а з іншого - небезпека потрапити в пастку одноманітності. Вона дає відчуття контролю над життям, але коли її забагато, ми починаємо жити “на автопілоті”. Саме тоді з’являється відчуття втоми, апатії та в...

Народні прикмети на 1 листопада: Дуже вдала дата для весілля і вінчання. Хто цього дня буде марнотратним - перестануть водитися гроші

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 19:34

Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...