Правильно приготовлений глінтвейн корисний для серця. Дієтолог поділився рецептом

Популярний взимку глінтвейн може не тільки зігрівати у холодну погоду, а й підтримати серце. Окрім того, цей гарячий напій має здатність знижувати рівень холестерину у крові, але за певних умов. Британський дієтолог Тайлер Вудард стверджує, що головне ‒ знати, що додати до глінтвейну та як правильно його приготувати. Тоді напій може понизити холестерин у крові на 12%.

Справа в тому, що протидіють токсинам, які беруть участь в утворенні тромбів, поліфеноли та ресвератроли, яких багато в червоному вині. Саме підігріте червоне вино, за словами дієтолога, допомагає знизити ризики серцево-судинних захворювань.

Готуючи глінтвейн, до нього додають корицю, мускатний горіх, імбир, мелений гострий червоний перець. А найбільший антихолестериновий ефект дає у глінтвейні кориця. Вона сама по собі здатна зменшити запалення та набряки. А разом з іншими прянощами, медом, апельсинами та лимонами ще й покращує самопочуття і здоров'я.

Однак, слід пам'ятати, що глінтвейн ‒ це алкоголь, який містить багато природних цукрів. Тому в разі надмірного вживання рівень цукру в крові може сильно підскочити. Може підвищитися й кровʼяний тиск, тому, щоб глінтвейн був корисним, потрібно обмежитися кількома келихами.

Народні прикмети на 19 січня. Макарів день. Важливі клопоти краще відкласти

неділя, 19 січень 2025, 7:05

19 січня за новим церковним календарем (1 лютого за старим стилем) віряни України згадують преподобного Макарія Великого, відомого автора безлічі духовних бесід і молитов. У народному календарі - Макарів день. . Цей угодник Божий народився в Єгипті, ...

Секрет господинь! Як приготувати тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

неділя, 19 січень 2025, 6:13

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...