Популярний взимку глінтвейн може не тільки зігрівати у холодну погоду, а й підтримати серце. Окрім того, цей гарячий напій має здатність знижувати рівень холестерину у крові, але за певних умов. Британський дієтолог Тайлер Вудард стверджує, що головне ‒ знати, що додати до глінтвейну та як правильно його приготувати. Тоді напій може понизити холестерин у крові на 12%.
Справа в тому, що протидіють токсинам, які беруть участь в утворенні тромбів, поліфеноли та ресвератроли, яких багато в червоному вині. Саме підігріте червоне вино, за словами дієтолога, допомагає знизити ризики серцево-судинних захворювань.
Готуючи глінтвейн, до нього додають корицю, мускатний горіх, імбир, мелений гострий червоний перець. А найбільший антихолестериновий ефект дає у глінтвейні кориця. Вона сама по собі здатна зменшити запалення та набряки. А разом з іншими прянощами, медом, апельсинами та лимонами ще й покращує самопочуття і здоров'я.
Однак, слід пам'ятати, що глінтвейн ‒ це алкоголь, який містить багато природних цукрів. Тому в разі надмірного вживання рівень цукру в крові може сильно підскочити. Може підвищитися й кровʼяний тиск, тому, щоб глінтвейн був корисним, потрібно обмежитися кількома келихами.
Чи може улюблений ранковий напій не лише бадьорити, а й допомагати боротися із запаленням в організмі? Дослідження вчених із Копенгагенського університету дає обнадійливу відповідь: поєднання кави з молоком може мати потужний протизапальний ефект, пере...
Рис - один із найпопулярніших гарнірів: доступний, універсальний і швидкий у приготуванні. Але без правильного підходу він часто виходить прісним. Домашня кулінарка Андреа Воган радить просту, але ефективну заміну води - звичайний курячий бульйон, пере...