Про хімчистку та дорогі засоби можна забути: ТОП-3 дешеві способи вивести плями

Іноді звичайна пральна машина не може впоратися з деякими плямами. Тоді потрібно звертатися в хімчистку, яка обходиться не дешево. Від деяких плям можна позбутися і народними засобами, які будуть коштувати копійки, передають Патріоти України.

Бензин для видалення жирних плям

За допомогою бензину можна з легкістю позбавиться від жиру, масла. Досить змочити вату в бензині і протерти забруднене місце. Пізніше пляма повинна частково або повністю пройти. Намагайтеся не виливати бензин на тканину, тому що це може пошкодити матеріал. Неприємний запах від цієї речовини досить складно вивести, але кілька прань і все пройде.

Видаляємо плями праскою

Свіжа пляма від жиру або масла можна вивести, погладжуючи матеріал праскою при температурі приблизно 100 градусів через кілька шарів промокальним паперу, яку потрібно покласти зовні і всередині одягу. Якщо забруднення не встигло повноцінно засохнути, ви легко зможете його вивести, не використовуючи засоби для очищення.

Нашатир

Дешеве і досить дієвий засіб проти плям. Додайте 1 ложку цієї речовини в 1/2 склянки води, і ретельно перемішайте склад. Потім змочіть ватний диск у воді, і починайте протирати слід до тих пір, поки тканина не очиститься від плями.

Врахуйте, що виливати аміак прямо на річ не можна, оскільки матеріал може зіпсуватися. До того ж, вивести різкий неприємний запах з одягу буде дуже складно.

Родина оцінить! Як приготувати ароматну картоплю зі скоринкою у духовці

вівторок, 23 квітень 2024, 10:15

Картопляні скибочки з ароматними прянощами, приготовлені у духовці, можуть стати ідеальним варіантом вечері. Готуйте за таким рецептом - і ви будете в захваті від смаку та скоринки, яка вийде, передають Патріоти України. Картоплю треба почистити та на...

Секрет досвідчених господинь! Що додати до котлетного фаршу - картоплю чи хліб

вівторок, 23 квітень 2024, 9:14

Всі ми звикли додавати до котлетного фаршу і картоплину і хліб, як робили наші мами та бабусі. Ці інгредієнти додаються для того, щоб зробити готові м’ясні вироби пишнішими та соковитішими, передають Патріоти України. Ось тільки варто задуматись, що к...