
У вересні дозріла ще одна ягода, яка є невичерним джерелом корисних речовин: антиоксидантів, мінералів, вітамінів, жирних кислот, амінокислот та мікроелементів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
А нещодавні дослідження вчених встановили ще одну властивість обліпихи — вона може знижувати активність тромбоцитів і перешкоджати утворенню тромбів.
Результати вказують на те, що облепіха може бути перспективним джерелом натуральних антиагрегантів, які в майбутньому допоможуть у профілактиці серцево-судинних захворювань.
Крім цього, регулярне споживання цієї ягоди допоможе зміцнити захисні сили організму і в дорослих, і у дітей, а також знизити тиск, рівень стресу, зміцнити судини, зняти нервову напругу, допоможе заснути тощо. У цій ягоді корисними є всі її частини: м’якоть, кісточки, сік, олія. Вона містить понад 190 корисних сполук.Однак ягоди обліпихи мають притипоказання. Її не можна їсти у разі панкреатиту, холециститу, гепатиту і сечокам’яній хворобі.
Що дозволяє деяким людям доживати до 100 років у відмінній формі? Відомий кардіолог доктор Ерик Топол стверджує, що секрет простіший, ніж ми думаємо. Після багатьох років досліджень він виділив п’ять ключових принципів здорового способу життя, які не в...
Сон - це не розкіш, а необхідна умова для здоров’я, гарного настрою і концентрації. Проте навколо сну існує безліч міфів, які можуть серйозно шкодити нашому відпочинку. Польський психотерапевт Матеуш Майхжак розвінчав найпоширеніші з них і пояснив, чом...