
У вересні дозріла ще одна ягода, яка є невичерним джерелом корисних речовин: антиоксидантів, мінералів, вітамінів, жирних кислот, амінокислот та мікроелементів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
А нещодавні дослідження вчених встановили ще одну властивість обліпихи — вона може знижувати активність тромбоцитів і перешкоджати утворенню тромбів.
Результати вказують на те, що облепіха може бути перспективним джерелом натуральних антиагрегантів, які в майбутньому допоможуть у профілактиці серцево-судинних захворювань.
Крім цього, регулярне споживання цієї ягоди допоможе зміцнити захисні сили організму і в дорослих, і у дітей, а також знизити тиск, рівень стресу, зміцнити судини, зняти нервову напругу, допоможе заснути тощо. У цій ягоді корисними є всі її частини: м’якоть, кісточки, сік, олія. Вона містить понад 190 корисних сполук.Однак ягоди обліпихи мають притипоказання. Її не можна їсти у разі панкреатиту, холециститу, гепатиту і сечокам’яній хворобі.
Яйця - дуже смачний, корисний і цінний продукт, який фахівці рекомендують їсти щодня. З них можна приготувати смачну яєчню, а також омлети, салати, і просто зварити яйця пашот, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz розповідає, чому не можна збе...
Оптична ілюзія обіцяє за лічені секунди розповісти про ваш рівень готовності до ризику в житті. Зображення містить лише два основні елементи - слона та дві людські долоні, але те, що ви побачите першим, нібито вказує на глибоко приховані риси характеру...