У вересні дозріла ще одна ягода, яка є невичерним джерелом корисних речовин: антиоксидантів, мінералів, вітамінів, жирних кислот, амінокислот та мікроелементів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
А нещодавні дослідження вчених встановили ще одну властивість обліпихи — вона може знижувати активність тромбоцитів і перешкоджати утворенню тромбів.
Результати вказують на те, що облепіха може бути перспективним джерелом натуральних антиагрегантів, які в майбутньому допоможуть у профілактиці серцево-судинних захворювань.
Крім цього, регулярне споживання цієї ягоди допоможе зміцнити захисні сили організму і в дорослих, і у дітей, а також знизити тиск, рівень стресу, зміцнити судини, зняти нервову напругу, допоможе заснути тощо. У цій ягоді корисними є всі її частини: м’якоть, кісточки, сік, олія. Вона містить понад 190 корисних сполук.Однак ягоди обліпихи мають притипоказання. Її не можна їсти у разі панкреатиту, холециститу, гепатиту і сечокам’яній хворобі.
Комфортний сон має вирішальне значення для здоров’я та самопочуття. Окрім регулярної зміни постільної білизни та провітрювання спальні, важливо також чистити матрац. Якщо у вас немає спеціального пилососа або засобу для виведення плям, допоможе простий...
Вам потрібно трохи часу для себе після насиченого тижня? Те, як ви відпочиваєте, багато розповість про вашу особистість. Пропонуємо веселе психологічне випробування: оберіть своє улюблене заняття зі списку та дізнайтесь, чи є у вас душа художника, досл...