Про це не знає більшість господинь! Як часто треба прати рушники

Рушники - це предмети повсякденного використання в кожній оселі, що вирізняються високим рівнем контакту зі шкірою та вологою. Тому важливо знати, як часто їх слід прати, щоб забезпечити як належний гігієнічний стан, так і продовжити термін їхньої служби, повідомляє УНІАН, передають Патріоти України.


Банні рушники

Рушники, якими ви користуєтеся після душу або ванни, слід прати після 3-4 використань. Це пов'язано з тим, що вологе середовище є ідеальним для розмноження бактерій і грибків. Якщо рушник починає пахнути, це вірна ознака того, що настав час його випрати.

Кухонні рушники

Кухонні рушники, що використовуються для витирання рук або посуду, слід міняти щодня, особливо якщо вони вологі або забруднені. Вологі кухонні рушники можуть стати джерелом крос-контамінації, сприяючи поширенню бактерій.

Лицьові рушники

Лицьові рушники, що використовуються для витирання обличчя, слід прати після кожного використання, особливо якщо у вас чутлива шкіра або схильність до акне. Часта зміна таких рушників допомагає запобігти поширенню бактерій і зберегти шкіру чистою.

Поради з прання:

  1. Перед пранням рушників важливо відокремити їх за кольорами та ступенем забруднення.
  2. Використовуйте теплу воду для забезпечення ефективного очищення та знищення бактерій.
  3. Уникайте використання занадто великої кількості мийного засобу, оскільки це може залишати на рушниках сліди та зменшувати їхню поглинаючу здатність.
  4. Після прання ретельно просушіть рушники, переважно на відкритому повітрі або в сушильній машині.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...