Про це не знає більшість господинь! Як часто треба прати рушники

Рушники - це предмети повсякденного використання в кожній оселі, що вирізняються високим рівнем контакту зі шкірою та вологою. Тому важливо знати, як часто їх слід прати, щоб забезпечити як належний гігієнічний стан, так і продовжити термін їхньої служби, повідомляє УНІАН, передають Патріоти України.


Банні рушники

Рушники, якими ви користуєтеся після душу або ванни, слід прати після 3-4 використань. Це пов'язано з тим, що вологе середовище є ідеальним для розмноження бактерій і грибків. Якщо рушник починає пахнути, це вірна ознака того, що настав час його випрати.

Кухонні рушники

Кухонні рушники, що використовуються для витирання рук або посуду, слід міняти щодня, особливо якщо вони вологі або забруднені. Вологі кухонні рушники можуть стати джерелом крос-контамінації, сприяючи поширенню бактерій.

Лицьові рушники

Лицьові рушники, що використовуються для витирання обличчя, слід прати після кожного використання, особливо якщо у вас чутлива шкіра або схильність до акне. Часта зміна таких рушників допомагає запобігти поширенню бактерій і зберегти шкіру чистою.

Поради з прання:

  1. Перед пранням рушників важливо відокремити їх за кольорами та ступенем забруднення.
  2. Використовуйте теплу воду для забезпечення ефективного очищення та знищення бактерій.
  3. Уникайте використання занадто великої кількості мийного засобу, оскільки це може залишати на рушниках сліди та зменшувати їхню поглинаючу здатність.
  4. Після прання ретельно просушіть рушники, переважно на відкритому повітрі або в сушильній машині.

Є секрет! Як прати рушники, щоб вони були м’якими

п’ятниця, 12 грудень 2025, 7:36

Рушники з часом можуть ставати твердими та колючими після прання. Причиною може стати використання того ж пом’якшувача тканини, передають Патріоти України. Але є дієвий спосіб виправити цю ситуацію. Цей лайфхак досить простий у виконанні та передбачає ...

Яблучні кісточки можуть вбити? Що потрібно знати кожному

п’ятниця, 12 грудень 2025, 7:13

Яблука - корисні та смачні, але їхні кісточки можуть бути небезпечними, передають Патріоти України. В кісточках міститься амігдалін, який у шлунку перетворюється на ціанід — отруйну речовину. Порада: перед вживанням яблука можна виймати кісточки або к...