
Осінь - час, коли наш організм стає більш чутливим. Імунітет падає, самопочуття змінюється, а травна система особливо реагує на вечірній раціон. Часто неприємні симптоми - здуття, печія чи біль у шлунку - розбуджують нас посеред ночі, порушуючи відпочинок, передають Патріоти України.
Що робити? Перш за все, зверніть увагу на те, що ви їсте на вечерю.
З настанням коротших днів і прохолоднішими ночами організм виробляє менше гормонів, які регулюють апетит і травлення. Температурні коливання уповільнюють обмін речовин, через що важкі страви переварюються гірше. Осінній раціон часто включає кремові супи, смажене м’ясо та десерти, що важко засвоюються. Також змінюється мікробіом кишечника через меншу кількість свіжих овочів і фруктів.
Щоб уникнути нічного дискомфорту, відмовтесь від:
Краще обирати варені, запечені або тушковані страви невеликими порціями за 2–3 години до сну. Натуральні трав’яні настої (ромашка, м’ята, меліса) допоможуть травленню. Наприклад:
Такі прості зміни у вечірньому раціоні допоможуть вам прокидатися свіжими, спати спокійно і не відчувати тяжкості в шлунку.
Пончики бувають не лише солодкі, а й із сочевиці та навіть із курячої печінки. Печінкові пончики - це так смачно! А готувати їх дуже просто та легко. Напевно, такої смакоти ви ніколи не куштували. І це тим більше привід їх приготувати, передають Патріо...
Кисла капуста - класика українського осіннього столу: проста, корисна, вітамінна та головне, приготувати її може кожен, навіть без кулінарних дипломів. На сторінці fermerka.ua поділилися перевіреним способом, який передається, здається, від покоління д...