Пролежать до Нового року і довше! Лайфхак, як зберегти помідори свіжими до зими

Сезон свіжих овочів проходить, а це значить, що потрібно придумати, як зберегти їх свіжими довше. Томати можна законсервувати або залишити в погребі - на ваш розсуд, передають Патріоти України.

Як зберегти помідори свіжими на зиму з гірчицею - рецепт

Такий варіант використовують господині, які не хочуть займатися повноцінною консервацією, але знають, що гірчиця відмінно зберігає овочі. Вам потрібно взяти трилітрові банки, аркуші паперу і гірчичний порошок.

Помідори промити, відрізати корінці, обсушити овочі. Скласти помідори в банку першим шаром так, щоб вони не сильно стискали один одного, посипати гірчицею і застелити папером. Так повторювати, поки не закінчиться місце в банці. В кінці закрити ємності кришками і спустити в підвал.

Свіжі помідори на зиму зі спиртом - бабусин метод

Якщо цей спосіб вам здається найбільш привабливим, підготуйте:

  • помідори;
  • спирт;
  • товсту нитку для гніту.

Банки потрібно простерилізувати, скласти помідори і додати 2 ст.л спирту. Накрити банку кришкою і прокрутити, щоб спирт рівномірно розподілився по ємності. Підпалити гніт, опустити в банку і відразу ж щільно закрити її.

Лайфхак, як зберегти помідори в свіжому вигляді на зиму в газеті

Вам необхідно знайти папір і кожен овоч замотати в нього, а потім скласти їх всі в холодильник. При цьому, стежте, щоб на газети не потрапила волога, а якщо це відбувається - міняйте обмотку. Таким чином ви можете складати помідори не тільки в холодильник, але і в льох, використовуючи в якості тари ящики.

Варіант, як зберігати стиглі помідори в домашніх умовах з тирсою

Багато українців роблять саме так - складають томати в тирсу або сіно, потім - в ящики, ховаючи урожай в льох. Для того, щоб результат виправдав очікування, потрібно знайти свіжу тирсу або сіно, застелити ними дно ящика. Потім викласти помідори рядами, плодоніжкою вгору.

Наступний крок - перестелити папером, пересипати тирсою і знову викласти томати. Так робити, поки овочі не закінчаться, але головне - дотримуватися умов зберігання томатів:

  • температура в погребі - не вище 10°C;
  • волога і сонячне світло відсутні.

Якщо все зробите правильно, то навіть взимку зможете насолоджуватися ароматними і стиглими томатами.

А ви це знали? Для чого досвідчені господині солять лимони

вівторок, 23 квітень 2024, 17:09

Солені лимони на перший погляд - це якась дикість, але якщо розібратися, то витрата грошей зовсім не марна. Цікаво, що при цьому в лимонний розсіл додають перець або інші спеції та прянощі, а також ароматні трави, лаванду, наприклад. Так для чого це і ...

Секрет досвідчених господинь! Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою

вівторок, 23 квітень 2024, 16:56

Що робити, щоб паска довго не черствіла, як довше зберегти її свіжою, передають Патріоти України. Розповідаємо, що додавати до пасок під час готування, щоб вони подовше залишались свіжими, ділимося секретами, як їх краще зберігати, щоб вони не зачерств...