Існує більше ніж 300 видів макаронів. Увесь асортимент макаронних виробів можна поділити залежно від складу тіста та від ґатунку борошна.
Промивати зварені макарони холодною водою не можна. Від цього вони втратять свій смак, попереджають експерти.
Промивання макаронів вимиває з них крохмаль, тому вони стають несмачними, а якщо додати соус, він стікатиме, кажуть фахівці.
– ви не плануєте негайно подавати їх на стіл;
Перекладаючи гарячі спагеті або ріжки одразу після приготування в посуд для зберігання, ви ризикуєте отримати переварений продукт. Він буде продовжувати готуватись під впливом власної температури. Однак це не означає, що потрібно залишати пасту під струменем води надовго.
– макарони призначені для приготування салату;
Їх також можна сполоснути під водою. Завдяки цьому макарони збережуть свою еластичність.
Позлипаються макарони чи ні, залежить від того, як їх готувати. Щоб макарони не злипалися, головне – їх правильно зварити
Як саме:
1. Варити макарони у правильній пропорції: на 1 л води брати 100 г макаронів та 10 г солі.
2. Подавати макарони треба одразу, наступного дня вони будуть вже не такими смачними.
3. Купувати макарони лише із твердих сортів пшениці. Пшеницю таких сортів називають durum.
4. арити макарони у великій каструлі. Чим більше місця між окремими макаронинами в процесі варіння, тим менший шанс на злипання.
5. Варіть макарони на кілька хвилин менше часу, ніж написано на упаковуванні. Якщо варити стільки, як написано, здебільшого вони переваряться.
6. Не ламати макарони на частини перед тим, як кидати в каструлю. У окропі будь-яка довга паста піде під воду вже за пів хвилини. Поламати макарони можна у разі, якщо це потрібно для певного рецепта.
7. Різні види пасти готуються різний час. Чим тонші і менші, тим швидше, і навпаки. Щоб перевірити готовність, скуштуйте одну з макаронин під час варіння. Готова під час надкушування повинна залишатися пружною, з твердою серцевиною в середині.
8. Не промивати після приготування. Замість цього просто відкиньте макарони на друшляк і поверніть назад у каструлю. Додайте кілька столових ложок оливкової, соняшникової олії чи вершкового масла і ретельно перемішайте.
9. Щоб макарони не позлипалися, важливо закидати їх варитися тільки в киплячу воду. Після цього вода припинить кипіти. Перемішайте макарони та накрийте кришкою каструлю, вода знову почне закипати. Після закипання приберіть кришку та варіть макарони до готовності, перемішуючи кожні 2 хв.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...