Проросла картопля: Коли її можна їсти, а коли викидати

Картопля - корисний і універсальний продукт, але що робити, якщо вона проросла? Дієтологи пояснюють, що не кожен паросток робить картоплю небезпечною, передають Патріоти України.

Основні правила:

  • Якщо з’явився один або кілька маленьких паростків, їх можна зрізати (залишити приблизно 1 см навколо вічка), а бульбу вживати далі.
  • Зелені ділянки категорично небезпечні — в них накопичується токсин соланін, що може викликати блювоту, головний біль та інші симптоми отруєння.
  • Зберігайте картоплю в прохолодному, темному місці, щоб запобігти проростанню та появі зелені.

Накопичення шкідливих сполук найбільше біля паростків, вічок і зелених ділянок. Правильне зберігання допомагає зберегти картоплю безпечною для вживання.

Як варити бульйон, щоб він був прозорим і ароматним - три секретні способи

неділя, 16 листопад 2025, 19:11

Смачний домашній бульйон - це класика будь-якого столу. Хоча приготування здається простим, ідеальний бульйон вимагає уваги та правильного підбору інгредієнтів, передають Патріоти України. Основні правила:. Три способи приготування:. Бульйон можна пода...

Проросла картопля: Коли її можна їсти, а коли викидати

неділя, 16 листопад 2025, 18:45

Картопля - корисний і універсальний продукт, але що робити, якщо вона проросла? Дієтологи пояснюють, що не кожен паросток робить картоплю небезпечною, передають Патріоти України. Основні правила:. Накопичення шкідливих сполук найбільше біля паростків, ...