Проростають крізь асфальт і плитку: Експерт розповів, як позбутися бур'янів

Існує багато лайфхаків із догляду за садом, які претендують на вирішення повсякденних проблем. Це стосується способів боротьби з бур'янами, які пропонується посипати сіллю і заливати білим оцтом. Виявляється, не всі вони ефективні та нешкідливі, передають Патріоти України.

Експерт з дорожнього покриття розповівExpress.co.uk про дійсно ефективні методи видалення бур'янів на ваших доріжках та верандах.

Чому не можна використовувати сіль та оцет

Не використовуйте сіль для знищення бур'янів, оскільки це може пошкодити дорожнє покриття. Сіль може не тільки пошкодити мощення, але й завдати шкоди здоров'ю ґрунту та рослинам, якщо її використовувати для боротьби з бур'янами в інших частинах саду.

Те саме стосується білого оцту, який може вбити рослини, якщо його випадково розпорошити на них під час спроби знищити бур'яни.

Тягніть і колупайте

Експерт порекомендував виривати руками всі бур'яни, які трапляються на очі, а для тих бур'янів, які не можна легко висмикнути, використовувати інструмент для прополювання або скребок.

Харчова сода та окріп

Будь-хто, хто шукає дешеве, але ефективне рішення, повинен розглянути харчову соду або киплячу воду. Харчова сода вважається найпростішим і найбезпечнішим способом знищити бур'яни. Все, що вам потрібно зробити, це посипати плитку содою, а потім підмести її в зазори між нею. Щойно ви це зробите, просто налийте у щілини трохи води. Таким чином ви не тільки вбиваєте коріння, поєднання харчової соди та води дозволить вам потім легше викорчувати бур'яни.

Якщо ви повторюватимете цей процес щомісяця або приблизно такий період, ви легко зможете зупинити ріст бур'янів між плитами.

Що стосується киплячої води, експерти виявили, що вона може завдати серйозної шкоди будь-якому корінню або насінню бур'янів, яке ви не змогли вирвати. Просто закип'ятіть чайник і акуратно вилийте вміст у щілини тротуарної плитки — завжди лийте з невеликої висоти і просто на самі бур'яни. Його виливання також може полегшити їх висмикування. Ґрунт і коріння розм'якшуються і не так уперто чіпляються за землю.

Мийка високого тиску

Мийка високого тиску також може бути використане для видалення бур'янів, але щоб переконатися, що робота зроблена ефективно, витратите приблизно 30 секунд на кожну зону, яку ви хочете очистити від бур'янів.

Цей підхід не слід застосовувати регулярно. Тиск води може зруйнувати розчин, який утримує бруківку дома. Маючи це на увазі, рекомендується використовувати миття високого тиску лише один раз на сезон, щоб вимити особливо стійкі залишки бур'янів.

Пісок

Після того, як ріст бур'янів буде зупинено, варто посипати бруківку висушеним у печі піском, тому що це заповнить порожнечі і допоможе запобігти повторному зростанню шкідників вашого покриття.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...